No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Verde in gradina

Ultima modificare: 2010-06-18 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Verde in gradina
Afla modul in care te afecteaza culoarea verde si descopera cum poti folosi aceasta culoare, atat luata separat, cit si in combinatie cu alte culori. Lasa sezonul verde sa iti umple gradina!

 

Sezonul verde incepe odata cu conurile de pin de un verde pal si buclele de feriga. Vara adanceste noile nuante de verde in unele mai mature. Bolovani, trunchiuri de copac sau iazuri pot dezvalui o nuanta uimitoare de verde, asemanatoare algelor sau muschiului. Plantele mediteraneene sau de clima uscata ofera o paleta de verde gri-verzui care propaga lumina soarelui in zilele fierbinti ale verii.

 

 

Mugur

 

 

Verdele transforma locurile umbroase in locuri ce par proaspete si racoroase, mai ales daca imaginea este completata de flori albe sau frunzis pestrit. Frunzele in doua culori ( verde amestecat cu alb, argintiu sau auriu) "imbraca" umbra cu tonuri luminoase. Frunzele verzi amestecate cu rosu, purpuriu sau albastrui creaza un efect marit de umbra.

Ia in considerare verdeata cand vrei sa plantezi flori in culori intense. Verdele cu o nuanta rosiatica confera o combinatie de efect printre florile rosii si violete. Frunzele verzi-galbui scot in evidenta combinatiile de flori galbene cu violet. Frunzele verzi-albastrui infrumuseteaza nuantele pastelate si fac spatiile mai mici , sa para mai mari.

Combina diferite nuante de frunzis in locurile unde este multa umbra, langa flori care nu infloresc asa repede. Foloseste frunzis galben,pestrit sau verde-alb pentru un efect mai pronuntat. Daca adaugi mici statuete luminate,un bazin pentru pasarele, o bancuta sau un vas mare cu flori, gradina ta va arata ca un mic colt de rai. Florile verzi creaza o imagine parca desprinsa dintr-un roman. Incearca lalelele sau hortensia, fiindca acestea sunt bune si pentru pus in vaza.

 

Multe plante isi imprumuta numele nuantelor de verde, cum ar fi mentaferiga, maslina, iedera, kiwi, lime.

 

 


Tu ce zici?