No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : mirodenii



Telina (I)

Telina este cunoscuta pentru puternicul miros aromatic, pe care il da multor feluri de mancare. Este o planta bienala, originara din Europa, fiind cultivata in intreaga lume ca planta de gradina pentru frunze, tulpini, radacina si seminte. Detalii »

Telina (I)

De ce sa plantam mustar in gradina bio?

Daca locuiesti la casa si ai spatiu de o gradina cu legume, nu ezita sa plantezi legume. Savoarea unei rosii din gradina proprie nu se compara cu tomata cumparata dintr-o sera. Si daca tot vorbim de legume si de produse bio, ei bine, nu uita de semintele de mustar! Aromate si savuroase, semintele de mustar dau savoare multor preparate culinare. Afla la ce se foloseste mustarul in gospodariile din Romania! Detalii »

De ce sa plantam mustar in gradina bio?

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea

Condimentele şi plante medicinale care conţin antioxidanţi în cantităţi mari (în primul rând fenol), scad eficient distrugerea ţesuturilor cauzată de valoarea ridicată a nivelului de zahăr în sânge, previn inflamaţiile, bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea precoce. Citeşte despre cele mai importante plante care ajuta in remedierea multor afectiuni umane. Detalii »

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea

Ghidul condimentelor I

Vrei să dai o aromă deosebită mâncării dar fără a folosi grăsimi, sare, zahăr sau conservanţi? Foloseşte plante şi condimente care schimbă culoarea mâncării, textura, gustul şi îi dau o aromă senzaţională. Detalii »

Ghidul condimentelor I

Leusteanul

La inceputul secolului al IX-lea, imparatul Carol cel Mare emitea edictul numit ”Capitulare de villis vel curtis imperii Caroli Magni” in care definea o serie de reguli administrative, legale si agricole pentru guvernarea imperiului francilor. Actul era scris in latina medievala, singura vorbita si inteleasa peste tot in imperiu. “Capitulare de villis” a ajutat la unificarea denumirilor si tehnologiilor agricole. Multe plante aromate de origine mediteraneana au devenit cunoscute astfel si in nordul Europei, unele dintre ele fiind chiar aclimatizate (leusteanul, patrunjelul, telina, chimenul). Detalii »

Leusteanul