Ce soiuri de trandafiri se pot cultiva la umbra?
Trandafirul este o planta ce prefera foarte mult soare.
Citeste tot raspunsul »
Frunze de busuioc |
În lume există multe tipuri de busuioc dar soiul cel mai bun pentru gătit e cel cu frunze mici de culoare verde deschis. Busuiocul face parte din aceeaşi categorie cu menta cu menţiunea că primul are o aromă mai dulceagă.
La ce poţi folosi busuiocul? Dacă găteşti mâncăruri cu specific italian e necesar să ai la îndemână busuioc. Fie că găteşti paste sau pui, mâncarea va primi o aromă deosebită. De asemenea îl poţi folosi şi când găteşti peşte sau scoici.
Frunze de dafin |
De obicei dafinul se comercializază atunci când e uscat. Are o aromă puternică, asemănătoare scorţişoarei şi cuişoarelor. E bine de ştiut că o singură frunză degajă o aromă intensă, aşa că nu e bine să abuzaţi.
De obicei frunza de dafin se lasă un clocot şi apoi se scoate din mâncare. Dafinul se foloseşte la: mâncare de fasole, mâncăruri cu tomate, supe şi sosuri.
Seminte de chimen |
Acestea adaugă o aromă asemănătoare alunelor. Seminţele maronii le întâlneşti în special în pâinea de secară.
Seminţele de chimen se mai folosesc atunci când găteşti legume precum varză, morcovi, cartofi, gulie sau dovlăcei.
Frunze de patrunjel |
Binecunoscutul pătrunjel dă o aromă aparte supei dar şi fripturii. Cel mai bun gust îl are când e proaspăt.
Pătrunjelul se foloseşte mai ales în bucătăria franceză, în prepararea mâncărurilor din peşte şi scoici, preparate din carne de găină şi curcan, legume şi salate.
Praf de chili |
Un amestec de praf de ardei iute, oregano şi alte condimente, chili este specific Asiei.
Se foloseşte la mâncarea de chili, preparate cu fasole sau fripturi, orez şi chiftele.