Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Vrei să dai o aromă deosebită mâncării dar fără a folosi grăsimi, sare, zahăr sau conservanţi? Foloseşte plante şi condimente care schimbă culoarea mâncării, textura, gustul şi îi dau o aromă senzaţională.
În lume există multe tipuri de busuioc dar soiul cel mai bun pentru gătit e cel cu frunze mici de culoare verde deschis. Busuiocul face parte din aceeaşi categorie cu menta cu menţiunea că primul are o aromă mai dulceagă.
La ce poţi folosi busuiocul? Dacă găteşti mâncăruri cu specific italian e necesar să ai la îndemână busuioc. Fie că găteşti paste sau pui, mâncarea va primi o aromă deosebită. De asemenea îl poţi folosi şi când găteşti peşte sau scoici.
2. Frunza de dafin
Frunze de dafin
De obicei dafinul se comercializază atunci când e uscat. Are o aromă puternică, asemănătoare scorţişoarei şi cuişoarelor. E bine de ştiut că o singură frunză degajă o aromă intensă, aşa că nu e bine să abuzaţi.
De obicei frunza de dafin se lasă un clocot şi apoi se scoate din mâncare. Dafinul se foloseşte la: mâncare de fasole, mâncăruri cu tomate, supe şi sosuri.
3. Seminţele de chimen
Seminte de chimen
Acestea adaugă o aromă asemănătoare alunelor. Seminţele maronii le întâlneşti în special în pâinea de secară.
Seminţele de chimen se mai folosesc atunci când găteşti legume precum varză, morcovi, cartofi, gulie sau dovlăcei.
4. Pătrunjel
Frunze de patrunjel
Binecunoscutul pătrunjel dă o aromă aparte supei dar şi fripturii. Cel mai bun gust îl are când e proaspăt.
Pătrunjelul se foloseşte mai ales în bucătăria franceză, în prepararea mâncărurilor din peşte şi scoici, preparate din carne de găină şi curcan, legume şi salate.
5. Praful de chili
Praf de chili
Un amestec de praf de ardei iute, oregano şi alte condimente, chili este specific Asiei.
Se foloseşte la mâncarea de chili, preparate cu fasole sau fripturi, orez şi chiftele.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!