No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea

Ultima modificare: 2010-05-11 | Primul publicat: 2010-02-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea
Condimentele şi plante medicinale care conţin antioxidanţi în cantităţi mari (în primul rând fenol), scad eficient distrugerea ţesuturilor cauzată de valoarea ridicată a nivelului de zahăr în sânge, previn inflamaţiile, bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea precoce. Citeşte despre cele mai importante plante care ajuta in remedierea multor afectiuni umane.

Cele mai eficiente plante medicinale şi condimente:

  • Cuisoarele (măcinate)
  • Scortisoara (măcinată)
    scortisoara
  • Piperul de Jamaica (măcinat)
  • Amestec de condimente pentru prajitura cu mere (scorţişoare măcinate, ghimber, cuişoare, nucşoare, cardamon)
  • Oregano (măcinat)
  • Amestec de condimente cu bostan (scorţişoare măcinate, ghimber, cuişoare, nucşoare, cardamon)
  • Amestec de condimente delicioase italiană de maghiran, sage, cimbrişor (busuioc, oregano, rozmarin, cimbrisor)
  • Scorţişorul miraculos

Despre scorţişor s-a dovedit, în urmă cu mulţi ani, că poate să scadă eficient nivelul de zahăr din sânge - în realitate creşte de 20 de ori procesul de metabolizare al zahărului în organism.
Pe de-o parte, opreşte golirea stomacului în timpul digestiei, astfel împiedică fluctuaţiile nivelului de zahăr, care ar duce la o poftă de mâncare continuă. Pe de altă parte, creşte eficienţa insulinei şi a antioxidanţilor.

 

Plante medicinale care combat diabetul


Cercetătorii nu exclud posibilitatea ca scorţişorul să joace un rol de înlocuitor al insulinei în tratarea diabetului de tip 2. E adevărat faptul că plantele medicinale şi condimentele au conţinut caloric redus, nu sunt foarte scumpe şi măresc efectul de antioxidant şi antiimflamator al alimentelor consumate.
În locul acelor adaosuri sintetice, înlocuitori de vitamine şi minerale, medicina naturistă este o alternativă mult mai sănătoasă. De asemenea, o dietă completă conform tipului de alimentaţie, în care au loc atât plantele medicinale şi condimentele, poate salva de la complicaţii nedorite. Remediile naturiste măresc de două sau chiar de trei ori valoarea nutritivă a alimentaţiei noastre.

condimente


Numărul persoanelor depistate cu diabet creşte alarmant!

 

Dacă în România anului 1997 existau 500.000 de persoane diagnosticate oficial cu diabet, în 2008 numărul acestora a ajuns la peste 700.000. Acestea sunt date oficiale obţinute de la medicii care au înregistrat toţi pacienţii bolnavi de diabet. Neoficial, numărul persoanelor afectate de această boală este mai mare întrucât diabetul se depistează, în multe cazuri, abia după ce pacientul devine dependent de insulină.

Nici vecinii din vest nu stau mai bine. Conform datelor recente, în Ungaria diabetul apare la 6 -7 % din poulaţie, jumătate dintre aceştia nici măcar nu ştiu că sunt bolnavi.
Problema metabolismului de carbohidraţi apare la 39,1% printre persoanele care au probleme de tensiune, fapt care necesită o examinare diabetică printre aceste persoane. Examinările au relevat faptul că diabetul de tip 2 este în aceaşi măsură periculoasă ca şi infarctul.
Decesul persoanelor cu diabet este provocat în procent de 80% de boli cardio-vasculare, trei sferturi cauzată de boala arterei coronare.
În procent de 2% a persoanelor cu diabet pe o perioadă de 15 ani îşi pierd în totalitate vederea, iar 10% vor avea probleme severe cu vederea. Afecţiunile oculare se pot depista destul de timpuriu, fiind mari şanse de a interveni asupra deteriorării vederii.


Tu ce zici?