No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : mirodenii



Cultiva condimente!

Desi adaugarea unor condimente in gradina poate parea un plan prea ambitios, unele plante inrudite cu ghimbirul, precum nucsoara, galgantul, curcuma pot fi cultivate in zone cu clima mai calduroasa. Alte mirodenii pot fi cultivate cu usurinta doar in regiuni cu clima tropicala. Plantele pot adauga frumusete gradinii, iar aromele si gusturile lor intense vor fi o revelatie pentru gatit. Detalii »

Cultiva condimente!

Mirodenii cultivate in interior

Poti sa cultivi ierburi culinare in interior si sa adaugi mancarurilor tale gustul lor proaspat, chiar daca iarna sufla zapada pe geamuri. Nici macar nu ai nevoie de lumini speciale - ierburile se descurca foarte bine si daca le pui la o fereastra bine luminata. Iti prezentam ierburile culinare care pot fi cultivate cel mai bine pe pervazul ferestrei si tehnicile ingenioase de care ai nevoie ca sa le pastrezi sanatoase pana cand le vei putea planta din nou afara. Detalii »

Mirodenii cultivate in interior

Lucrari in gradina de mirodenii toamna

Odata cu venirea toamnei cand temperaturile incep sa scada grija noastra se indreapta asupra plantelor din gradina. Ce putem face ca sa le oferim o ingriire cat mai buna pe parcursul anotimpului rece? La intrebarea asta raspundem in articolul de mai jos. Detalii »

Lucrari in gradina de mirodenii toamna

Ghidul ierburilor

Calendula si limba-mielului adauga culoare gradinii de ierburi pe parcursul verii. Ambele sunt plante anuale, dar odata ce sunt plantate in gradina vor imprastia singure seminte, astfel ca le veti vedea an de an. Detalii »

Ghidul ierburilor

Coriandrul

Coriandrul este o planta cu o sarcina dubla. Semintele sale sunt cunoscute ca si coriandru iar frunzele sunt cunoscute ca si cilantro, care este folosit in bucataria latina. Aceasta planta este perfecta pentru gradinile de interior si de bucatarie. Detalii »

Coriandrul

Scortisoara (II)

Scortisoara a fost inca din cele mai vechi timpuri o mirodenie cautata. Pentru a pastra secretul originii sale unii exportatori inventau tot felul de povesti care mai de care mai ciudate. Una dintre acestea spune ca niste pasari uriase aduc betisoarele de scortisoara din pamanturi necunoscute si isi construiesc cuiburile cu ele. Astazi nu mai e nevoie de povesti: stim ca scortisoara e originara din Sri Lanka. Detalii »

Scortisoara (II)

Scortisoara (I)

Scortisoara este una dintre aromele cele mai scumpe, fiind folosita inca din timpuri biblice pentru proprietatile sale medicinale, culinare si aromatice. Atunci cand este uscata, se roteste intr-o forma tubulara cunoscuta ca si "pana". Detalii »

Scortisoara (I)

Despre marar (II)

Mararul este originar din regiunile mediteraneene si est europene. Exact ca si coriandrul, planta are nevoie de climat cald, un sol fertil si bine drenat pentru a inflori. Are frunze verde inchis (crengute) care sunt rare si cu aspect de feriga. Detalii »

Despre marar (II)

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Termenul de busuioc provine din limba greaca insemnand "rege". Despre aceasta planta se spune ca a crescut pe locul unde Imparatii Constantin si Elena au descoperit Sfanta Cruce. Este considerat "regele mirodeniilor" de multi bucatari. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Busuiocul si utilizarile lui (I)

Busuiocul contine multi compusi chimici derivati, cunoscuti pentru actiunea benefica asupra sanatatii omului. Este vazut drept "regele ierburilor", iar in multe state asiatice este considerat o planta sfanta. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (I)