No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : plante pereneGazania

Gazania este planta cu talie medie originara din Africa de Sud. Cea mai cultivata specie este Gazania splendes. A fost botezata cu numele de gazania dupa Teodorus Gaza traducatorul operei lui Teofrastus. Detalii »

Gazania

Lobelia

Lobelia este o planta cu tulpina ramificata, de talie mica atingand o inaltime de 8-25 cm. Genul Lobelia cuprinde peste 250 specii anuale sau perene. Lobelia este originara din Africa si America de Sud. Lobelia este folosita in multe tratamente naturiste cum ar fi: astm, intoxicatii alimentare, expectorant etc. Detalii »

Lobelia

Liatris

Indiferent daca numesti aceasta planta Liatris sau "stea stralucitoare", cu siguranta iti va placea aspectul ei maiestuos si faptul ca este usor de cultivat. Vei putea folosi florile ei pentru vaze sau aranjamente uscate. Detalii »

Liatris

Petala albastra (Catananche caerulea)

Catananche caerulea (denumita popular "petala") este o floare perena, extrem de frumoasa si usor de cultivat. Florile se aseamana cu niste margarete albastre, fac o impresie deosebita in orice gradina s-ar afla prin contrastul fata de alte flori. Odata semanate, vor rasari ani la rand, cu putina atentie din partea gradinarului. Petalele suporta seceta si nu sunt pretentioase in privinta spatiului. Detalii »

Petala albastra (Catananche caerulea)

Caldaruse

Caldarusa este o planta perena, foarte usor de cultivat, originara din Asia si naturalizata in  Europa si America de Nord. Sunt foarte indragite de albine, care se infrupta cu sete din nectarul lor abundent. Detalii »

Caldaruse

Penstemon

Datorita frumusetii sale, penstemonul figureaza in randul celor mai frumoase plante floricole moderne. Produce tije florale viguroase, dar elegante, drepte sau cu varful usor arcuit, garnisite in partea superioara cu flori asemenea unor clopotei alungiti ce amintesc prin forma si pozitie de un degetel. Detalii »

Penstemon

Cerastium

Cerastium tomentosum este o planta cu adevarat aspectuoasa. Este preferata gradinilor pietroase. Plante pitice, florile de cerastium cresc doar 15-20 cm dar sunt extrem de atractive. Frunzele de un gri argintiu fac loc unei extravagante flori albe de primavara tarziu pana vara devreme. Detalii »

Cerastium

Primula - crestere si ingrijire

Primula este o floare perena, rezistenta, care include o gama larga de varietati, fiind originara din Asia, Europa si America de Nord. Exista multe soiuri de primula. Unele se cultiva in spatii protejate iar altele in gradini ca plante rustice. Detalii »

Primula - crestere si ingrijire

Eringium yuccifolium

Eryngium yuccifolium (numita si ”radacina sarpelui”) este o planta originara din Missouri. Apare in paduri stancoase, preerii si luminisuri de-a lungul statului, fiind o planta obisnuita preeriei. Detalii »

Eringium yuccifolium

Dichondra argentea

Dichondra argentea este o planta perena, vesnic verde, cataratoare originara din regiunile desertice din vestul Texasului, New Mexico, sud-estul Arizonei si nordul Mexicului. Detalii »

Dichondra argentea