No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Arbusti ornamentali in loc de garduri

Ultima modificare: 2010-02-12 | Primul publicat: 2010-02-11
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Arbusti ornamentali in loc de garduri
Gardurile facute din arbusti vesnic verzi, au un efect deosebit chiar si iarna, aducand o pata de culoare in griul acestui anotimp. Dintre arbustii care infloresc, se pot alege culori variate dupa fantezia fiecaruia. Din tufisuri in scurt timp cresc garduri vii inalte, care necesita o mult mai putina ingrijire. Varietatea mare a tufisurilor cu flori infrumuseteaza deosebit un asemenea gard viu.

Gardurile vii necesita, insa, un loc ceva mai spation decat un gard obisnuit. Tufisurile cu flori, crescute liber, pot fi plasate oriunde, fie in interiorul gradinii, fie pe margine pentru imprejmuire. Gardul viu poate fi constituit dintr-un singur arbust sau din mai multe grupuri de plante decorative cu flori care, in timpul cresterii, se deosebesc unele de altele, fie ca perioada de inflorire, fie ca inaltime, culoare sau forma.

Ce tip de gard viu e potrivit pentru imprejmuirea gradinii?

Cei mai potriviti sunt arbustii care cresc la cel putin 2 m inaltime. Aceste garduri vii au mai mult rolul de a feri curtea respectiva de curiosi, de aceea puteti sadi plante care nu necesita o ingrijire deosebita, lasand ici-colo cate un locsor liber. Spre interior, pentru a acoperi locurile ramase libere, se pot planta arbusti mai scunzi dar fiti atenti si la perioadele de inflorire, pentru ca acestea sa nu se suprapuna.

gard viu pentru curte


Cum sa ingrijesc plantele vesnic verzi?

Asemenea plante asigura, si in timpul iernii, protectia necesara spatiului pe care il inconjoara, pe langa culoarea adusa ca prospetime in acest anotimp.

arbusti pitici

Pana la atingerea inaltimii si latimii dorite, nu este necesara taierea acestor arbusti, dat fiind ca si fara aceasta devin stufosi. Atunci cand se atinge inaltimea si latimea dorita, ramurile ce atarna din profilul dorit se indeparteaza cu atentie. Apoi, anual, aceste tufe vor fi tunse de doua ori: prima data, primavara, inainte de inmugurire, mai apoi, in iulie. Intre plantarile butasilor se va tine o distanta de 50-80cm.

Gardurile vii sunt la moda

In ultimii 10 ani au fost foarte la moda gardurile vii din diferite specii de conifere. In cazul lor, este suficient sa fie tunsi de doua ori. In timpul tunderii lor, trebuie sa fiti atenti sa nu patrundeti prea in interior, deoarece, in zona de interior apar, mai tarziu, crengi noi. Distanta de plantare este de 80-120cm.


Tu ce zici?