No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Cum sa plantezi seminte pentru rasaduri?

Ultima modificare: 2013-01-08 | Primul publicat: 2010-05-28
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa plantezi seminte pentru rasaduri?
Unul dintre cele mai bune moduri de a anticipa primavara este sa plantezi seminte in ghivece. In perioada de dupa ultimul inghet vei avea rasaduri sau plante de marime medie, gata sa fie puse in gradina ta.


Cresterea plantelor in casa iti da ocazia sa ai grija de plante care nu sunt deseori disponibile la pepiniera din zona unde stai. Si, hai sa recunoastem, acest proces este unul din marile placeri ale gradinaritului. In plus, este simplu, daca urmezi cei trei pasi de mai jos.

 

1. Urmeaza instructiunile de pe pachetul de seminte. Lasand gluma la o parte, este bine sa urmezi instructiunile de pe spatele pachetului cu seminte, pentru zona in care locuiesti. Daca spun sa incepi sa plantezi cu 2 saptamani inainte de ultimul inghet, fa-o. O sa conteze pe viitor.

 

Plantarea semintelor
Plantarea semintelor


2. Asigura-te ca semintele au parte de lumina de care au nevoie. Pentru ca sa germineze, majoritatea semintelor au nevoie initial de minim 12 ore de lumina solara pe zi. Daca folosesti lumina fluorescenta, asigura-te ca becurile sunt asezate la doar 5 cm deasupra domului de plastic al recipientului.

Daca recipientul este langa fereastra, s-ar putea sa ai nevoie sa suplimentezi lumina solara cu lumina artificiala. De asemenea, tine minte sa iei recipientele cu seminte de langa fereastra pe perioada noptii, daca este inca frig afara. In final, schimba pozitia recipientelor in raport cu lumina solara, pentru ca planta sa creasca sanatos.

 

3. Uda, uda, uda, corect si nu prea mult. Este mult mai sigur sa uzi semintele pornind de la baza recipientului si nu de sus. Tine minte, aceste seminte sunt foarte delicate. Daca le uzi prea puternic folosind un spray sau le pui apa care sa nu aiba temperatura potrivita, poti sa le distrugi. Daca trebuie doar sa umezesti partea superioara a solului, fa asta cu grija folosind o stropitoare.

Semintele vor ,,aprecia'' acest gest si vor germina cum trebuie. In final, incearca sa nu le pui prea multa apa, desi este greu sa stabilesti exact de cata apa au nevoie. Poti folosi urmatoarea regula: pune degetul in pamant, iar daca acesta este uscat, e timpul sa pui apa; daca este inca umed, nu este nevoie.


Tu ce zici?