No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Primavara timpurie in gradina

Ultima modificare: 2010-03-29 | Primul publicat: 2010-03-26
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Primavara timpurie in gradina
Va prezentam cateva idei practice pentru cresterea mai rapida a plantelor din gradina odata cu venirea primaverii. Cu ajutorul lor puteti avea recolte mult mai sanatoase si mai timpurii.

Florile de primavara timpurie infloresc, la marginea padurilor apare omagul galben, langa drumuri apar florile galbene de podbal, iar la adapostul tufisurilor, pe sub crengile putrezite isi scot capul ghioceii. Daca ne uitam mai atent putem observa si florile delicate ale viorelelor. Ma uimeste frumusetea sutelor de flori delicate de mar, cat si splendoarea florilor forsitia.

Asadar avem ce vedea si in gradina noastra, si nu trebuie sa ne para rau de timpul alocat acestora. Pe langa priviri ne asteapta si munca!

 

Gradina de legume

 

  • In gradina de legume a sosit momentul actiunii. Pamantul in care a fost plantata salata de toamna trebuie afanat pentru a se incalzi mai repede.
  • Putem accelera cresterea salatei, pe care am sadit-o in octombrie, cu ingrasamant sintetic, dar sa nu exageram cu cantitatea, deoarece surplusul se depune pe frunzele salatei sub forma de nurienti toxici.
  • Frunzele usturoiului plantat in toamna rasar mai usor daca afanam pamantul.
  • Spanacul si macrisul primesc mai multa caldura si soare daca indepartam folia protectoare.
  • Mangoldul - (sfecla pentru frunze) si rebarbara - (rheum) se trezesc din somn primavara. Putem accelera procesul prin aplicarea de ingrasamant si prin afanarea pamantului.

 

Ar fi indicata o curatenie la radacina pomilor fructiferi!


Am pregatit razuitoarele de lemn si peria de sarma, pentru a efectua aceasta munca lunga si obositoare, dar deosebit de folositoare! Sub scoarta pomilor daunatorii, si-au depus ouale unii daunatori, iar din aceste oua ies larve care produc boli.

In jurul crapaturilor cauzate de inghet, scoarta crapata trebuie taiata. Ar fi o greseala sa o lasam netratata: trebuie invelita cu pansamant special. Scoarta cazuta trebuie imediat adunata si arsa, deoarece poate cauza aparitia unui focar de infectie pe sol.  In aceasta perioada ingrasamantul sintetic este cel mai eficient!

 

Dar cu plantele ce facem?


Cu mici exceptii, plantele au nevoie de urmatoarele substante nutritive: nitrogen - pentru dezvoltarea frunzelor si a tulpinii, fosfor - pentru dezvoltarea radacinii, culoarea florilor si rezistenta la boli, potasiu - pentru producerea de fructe si seminte. Este foarte importanta alegerea ingrasamantului corespunzator asa ca cititi cu atentie prospectul produsului. Este recomandat ingrasamantul cu continut de clor si cel cu continut de sulfat.

 


Tu ce zici?