No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Coada soricelului - planta decorativa?

Ultima modificare: 2010-11-08 | Primul publicat: 2010-11-08
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Coada soricelului - planta decorativa?
Achillea, numita si coada-soricelului, este printre cele mai rezistente plante perene. Originara din Asia si Europa, este o floare salbatica, ce a devenit foarte cultivata prin gradini datorita proprietatilor sale medicinale.

Cele mai des intalnite sunt florile albe, dar exista si flori galbene si rosii. Ele sunt mici si cresc pe tulpini puternice, fiind potrivite ca si flori pentru vaze si buchete. Cu inflorescente proeminente din vara pana la primul inghet, coada soricelului poate fi o parte importanta a stratului  de flori.

 

Coada soricelului - inmultire


Coada soricelului se inmulteste prin seminte. Acestea se seamana direct in gradina de flori sau  in interior, pentru a fi transplantate mai tarziu. Daca le plantati afara, saditi-le dupa ce solul a inceput sa se incalzeasca primavara, la inceputul sezonului si acoperiti-le usor cu pamant. Plasati semintele sau rasadurile la distanta de 25-30 cm. Odata ce plantele prind radacina, pot fi inmultite prin separare in timpul toamnei.

 

Coada soricelului - cultivare


Coada soricelului este foarte usor de cultivat. Prefera locuri complet insorite si un sol bine drenat, mediu. Udati-le in timpul perioadelor uscate, o data sau de doua ori pe saptamana, iar o data sau de doua ori pe sezon este indicat sa puneti un ingrasamant simplu.

Pe un sol bogat, achillea va creste la o inaltime de 30-90 cm si poate avea nevoie de suport. Odata ce a prins radacini, va creste bine si va inflori pana la inghet. Fiind foarte rezistenta, va supravietui foarte probabil primelor ingheturi usoare, inainte de a intra in hibernare. Nu are nevoie de acoperire cu mulci sau de protectie pentru iarna.

 

flori rosii de achillea
Flori rosii de Achillea

 

Boli si daunatori


Coada soricelului este rezistenta la insecte si boli. Daca apar probleme, tratati-le cu insecticide organice sau fungicide.


Tu ce zici?