No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ginkgo biloba sau Arborele cu 40 de scuturi

Ultima modificare: 2010-03-09 | Primul publicat: 2010-03-09
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ginkgo biloba sau Arborele cu 40 de scuturi
Gingko biloba populeaza planeta noastra de cel putin 250 milioane de ani fiecare arbore traind mai bine de 1000 de ani. Se spune ca ginkgo biloba este singurul arbore care a supravietuit bombardamentului atomic de la Hiroshima. Ginkgo biloba face parte din leacurile orientale de cel puţin 5 000 de ani, nefiind însă utilizat în Occident decît de la începutul anilor ´80. In Romania exista 10 exemplare de ginkgo biloba, cel mai batran fiind in judetul Brasov.

Ce se utilizeaza din ginkgo biloba?


Daca ginsengul se folosea cu radacina, la ginkgo biloba se folosesc frunzele si uneori semintele.

Cum se utilizeaza ginkgo biloba?

Se foloseste fie sub forma de infuzie, fie sub forma de decoct.

  • Sub forma de infuzie se fierb 2 maini de ginkgo biloba la un litru de apa. Se lasa sa infuzeze timp de 10 minute.
  • Sub forma de decoct se fierbe o samanta la o ceasca de apa. Se lasa la fiert 5 minute.

ginkgo biloba
ginkgo biloba

 

Ce efect are ginkgo biloba?

1. Unele studii efectuate pe hamsteri arata o oarecare reducere a fertilitatii feminine in cazul administrarii de ginkgo biloba.

2. Antiimbatranire intelectuala. Principiile active ale ginkgo biloba grabesc circulatia periferica , imbunatatesc microcirculatia cerebrala ceea ce duce la cresterea fluxului sangvin spre creier si rapiditatea reactiei mentale precum si memoria de scurta durata. De asemenea ginkgo biloba poseda si o actiune antioxidanta la nivel retinian si cerebral ceea ce intarzie imbatranirea organelor respective. Se pare ca e capabil sa imbunatateasca capacitatea de concetrare, memoria, vigilenta, acuitatea mentala chiar si umorul. 

De mentionat e faptul ca toate studiile care arata o ameliorare a functiilor cerebrale au fost facute pe pacienti afectati de Alzheimer sau pe subiecti senili, ce sufereau frecvent de pierderi de memorie datorate proastei irigari a creierului. Daca are acelasi efect asupra pacientilor tineri e inca incert datorita putinelor studii efectuate in acest sens.
Cu toate acestea ginkgo biloba este printre cele mai prescrise remedii vegetale, dovada fiind Germania unde 5 milioane de oameni il consuma zilnic.

3. Bun pentru circulatie
Ajuta la fluidizarea sangelui de acea, in cazul unui tratament cu anticoagulante nu se recomanda utilizarea de ginkgo biloba. Are un efect pozitiv asupra insuficientei arteriale periferice. Este recomandat femeilor care iau anticonceptionale deoarece previne eventualele tulburari circulatorii.

4. Afrodiziac feminin
Inca se mai fac studii pentru demonstrarea acestui fapt dar se pare ca ginkgo biloba creste fluxul sangvin spre organele genitale feminine, ceea ce duce la cresterea excitatiei fizice.

5. Antitusiv
Se recomanda decocturile de ginkgo biloba in cazuri de astm, bronsita sau tuse persistenta.


Tu ce zici?