No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Ginseng

Ultima modificare: 2010-03-08 | Primul publicat: 2010-03-08
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ginseng
Ginsengul isi trage numele din chinezescul „gin” – radacina si „jen” – om, datorita formei antropomorfe pe care o are radacina sa. E numit „elixir de viata lunga”, „iarba a pamantului”, „esenta divina”. Considerat leacul universal prin excelenta in China si Japonia, ginsengul era folosit exclusiv de imparatul Chinei singurul capabil sa faca fata fortei incredibil de mari a ginsengului.

A fost adus in Europa de Marco Polo, dar a fost introdus in cultura europeana de catre Ludovic al XIV.
Abia de la jumatatea secolului al XIX-lea ginsengul intra oficial in farmacopeea franceza si devine obiectul unor studii stiintifice amanuntite.

Care parte a ginsengului se utilizeaza?

Alegeti o radacina alba, recoltata dupa aproximativ 5 ani, deoarece la aceasta varsta concentratia de principii active este maxima.

 

radacina ginseng
radacina ginseng

Cum se utilizeaza ginsengul ?

Decoct: se fierb 1-2 linguri de ginseng intr-un litru de apa timp de 15 minute.
Se recomanda evitarea unor doze mari de ginseng in cazul celor suferinzi de hipertensiune si a femeilor insarcinate. 
Nu este recomandata amestecarea ginsengului cu cafea, medicamente antiimflamatoare si convulsive.

La ce foloseste Ginsengul?

Ginsengul ajuta la fortificarea sistemului imunitar. Pentru intarirea organismului se recomanda o cura de ginseng la schimbarea anotimpurilor si inainte cu o luna de sosirea iernii. Astfel, prin folosirea ginsengului organismul va beneficia de cele 15 varietati diferite de ginsenozide pe care le contine, de vitamine, aminoacizi si oligoelemente.

Studiile au demonstrat ca ginsengul este un tonic ce poate fi folosit de intreaga familie deoarece creste performantele intelectuale si fizice, coordonarea motrica si vizuala indiferent de varsta si imbunatateste memoria si reflexele.

Ginsengul reduce oboseala, ajuta muschii sa absoarba si sa utilizeze oxigenul, calmeaza durerile musculare si faciliteaza recuperarea dupa efort. Este un bun tonifiant cardiac.

Este ginsengul afrodiziac?

Un mit comun utilizarii ginsengului este ca ajuta la cresterea potentei. Nu s-a dovedit nimic serios in aceasta privinta, dar se stie ca este un tonic general si ca actioneaza asupra glandelor suprarenale care are o influenta stimulatoare asupra organelor sexuale. Pana la urma, trebuie incercat.

Studiile asupra ginsengului nu s-au sfarsit, deoarece sunt unele piste care arata ca ar contribui la scaderea colesterolului, a trigliceridelor si a zaharului din sange. De altfel, daca a fost mii de ani panaceul exclusiv al suveranilor chinezi in mod sigur mai poate fi folosit si azi.

ginseng
ginseng


Tu ce zici?