Ce tratament trebuie facut la tuja care are frunze uscate?
Se administreaza obligatoriu ingrasamante specifice coniferelor in dozele si epocile de aplicare recomandate de producator pentru fiecare produs in parte.
Citeste tot raspunsul »Cafea tare servită rece în pahare, acoperită la suprafaţă cu un strat de îngheţată presărată cu răzătură de baton de ciocolată neagră.
Cantităţi şi ingrediente: (pentru 8-10 persoane)
Puteţi folosi orice alt sortiment de îngheţată, rezultatul fiind bineînţeles diferit la gust şi corespunzător fiecărui sortiment.
Modul de prepare:
-se amestecă extractul de cafea cu smântână şi siropul alb şi se păstrează în frigider până în momentul utilizării
-în fiecare pahar se pune câte un cub de gheaţă peste care se toarnă amestecul pregătit şi ţinut la frigider, până la înălţimea de 2 cm sub bordul paharului
-operaţiunea se încheie asortându-se deasupra fiecare pahar cu o „coroană" de îngheţată dintr-unul din sortimentele amintite, peste care se presară răzătură de ciocolată neagră, întrucât aceasta este mai dură decât ciocolata cu lapte. Se va servi rece.
![]() |
cafea vieneza |
Se prepară cafea tare, se lasă să se răcească şi se bate apoi până la spumare cu ajutorul unui mixer. Se toarnă în pahare sau ceşti şi se serveşte cu un cub de gheaţă şi o linguriţă de smântână proaspătă.
Se pun câte două bucăţi de zahăr cubic în fiecare pahar care trebuie să fie cu picior şi rezistent la căldură.
Se adaugă în fiecare pahar 50 ml Whisky, se adaugă cafea tare foarte caldă până la o înălţime de 2 cm sub bordul paharului.
Se bate uşor smântâna proaspătă şi aceasta se varsă în cafea, lăsând-o să curgă lejer în ceşti de-a lungul părţii dorsale a unei linguri. Smântâna nu se poate amesteca cu cafea şi ea va rămâne la suprafaţă. Cafeaua se serveşte caldă şi fără linguriţă.
Se pregăteşte un amestec în proporţii egale de cafea şi cacao, ambele calde. Se aşteaptă să se combine complet acest amestec şi se adaugă zahăr după dorinţă. Cafeaua Braziliană este astfel gata preparată şi se serveşte caldă.
Se bat 4 gălbenuşuri de ou treptat şi se încorporează 125 g de zahăr pudră. Se adaugă 3 dl de cafea tare foarte caldă şi 3 dl de lapte fiert. Se bate în continuare acest melanj, până la apariţia unei spume slabe. Se toarnă acest preparat în 4 pahare mari, încălzite în prealabil, se acoperă abundent cu smântână proaspătă. Se serveşte caldă