Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Azi prezentăm o serie de reţete moderne pentru preparat cafea, preluate din literatura străină. Aceste reţete se bazează cu precădere pe anumite ingrediente, care, adăugate în cafea, conferă acestei băuturi miraculoase un caracter cu totul specific, care se aliniază celor mai moderne prenteţii şi celor mai sofisticate gusturi.
1.Cafea „Vieneză"
Cafea tare servită rece în pahare, acoperită la suprafaţă cu un strat de îngheţată presărată cu răzătură de baton de ciocolată neagră.
Cantităţi şi ingrediente: (pentru 8-10 persoane)
-½ l extract de cafea
-½ l smântână proaspătă
-¼ l sirop alb de 18° Beaume
-1 l îngheţată de vanilie, ciocolată
-100 g de răzătură de ciocolată neagră
Puteţi folosi orice alt sortiment de îngheţată, rezultatul fiind bineînţeles diferit la gust şi corespunzător fiecărui sortiment.
Modul de prepare:
-se amestecă extractul de cafea cu smântână şi siropul alb şi se păstrează în frigider până în momentul utilizării
-în fiecare pahar se pune câte un cub de gheaţă peste care se toarnă amestecul pregătit şi ţinut la frigider, până la înălţimea de 2 cm sub bordul paharului
-operaţiunea se încheie asortându-se deasupra fiecare pahar cu o „coroană" de îngheţată dintr-unul din sortimentele amintite, peste care se presară răzătură de ciocolată neagră, întrucât aceasta este mai dură decât ciocolata cu lapte. Se va servi rece.
Se prepară cafea tare, se lasă să se răcească şi se bate apoi până la spumare cu ajutorul unui mixer. Se toarnă în pahare sau ceşti şi se serveşte cu un cub de gheaţă şi o linguriţă de smântână proaspătă.
3.Cafea Irish
Se pun câte două bucăţi de zahăr cubic în fiecare pahar care trebuie să fie cu picior şi rezistent la căldură.
Se adaugă în fiecare pahar 50 ml Whisky, se adaugă cafea tare foarte caldă până la o înălţime de 2 cm sub bordul paharului.
Se bate uşor smântâna proaspătă şi aceasta se varsă în cafea, lăsând-o să curgă lejer în ceşti de-a lungul părţii dorsale a unei linguri. Smântâna nu se poate amesteca cu cafea şi ea va rămâne la suprafaţă. Cafeaua se serveşte caldă şi fără linguriţă.
4.Cafea Braziliană
Se pregăteşte un amestec în proporţii egale de cafea şi cacao, ambele calde. Se aşteaptă să se combine complet acest amestec şi se adaugă zahăr după dorinţă. Cafeaua Braziliană este astfel gata preparată şi se serveşte caldă.
5.Cafea Melanj vienez
Se bat 4 gălbenuşuri de ou treptat şi se încorporează 125 g de zahăr pudră. Se adaugă 3 dl de cafea tare foarte caldă şi 3 dl de lapte fiert. Se bate în continuare acest melanj, până la apariţia unei spume slabe. Se toarnă acest preparat în 4 pahare mari, încălzite în prealabil, se acoperă abundent cu smântână proaspătă. Se serveşte caldă
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!