No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Reţete moderne de preparare a cafelei

: | Primul publicat: 2009-03-06
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Reţete moderne de preparare a cafelei
Azi prezentăm o serie de reţete moderne pentru preparat cafea, preluate din literatura străină. Aceste reţete se bazează cu precădere pe anumite ingrediente, care, adăugate în cafea, conferă acestei băuturi miraculoase un caracter cu totul specific, care se aliniază celor mai moderne prenteţii şi celor mai sofisticate gusturi.


1.Cafea „Vieneză"

Cafea tare servită rece în pahare, acoperită la suprafaţă cu un strat de îngheţată presărată cu răzătură de baton de ciocolată neagră.

 

Cantităţi şi ingrediente: (pentru 8-10 persoane)

 

  • -½ l extract de cafea
  • -½ l smântână proaspătă
  • -¼ l sirop alb de 18° Beaume
  • -1 l îngheţată de vanilie, ciocolată
  • -100 g de răzătură de ciocolată neagră

 

Puteţi folosi orice alt sortiment de îngheţată, rezultatul fiind bineînţeles diferit la gust şi corespunzător fiecărui sortiment.

Modul de prepare:

-se amestecă extractul de cafea cu smântână şi siropul alb şi se păstrează în frigider până în momentul utilizării

-în fiecare pahar se pune câte un cub de gheaţă peste care se toarnă amestecul pregătit şi ţinut la frigider, până la înălţimea de 2 cm sub bordul paharului

-operaţiunea se încheie asortându-se deasupra fiecare pahar cu o „coroană" de îngheţată dintr-unul din sortimentele amintite, peste care se presară răzătură de ciocolată neagră, întrucât aceasta este mai dură decât ciocolata cu lapte. Se va servi rece.

 

Reţete moderne de preparare a cafelei
cafea vieneza

 

2.Cafea Granita

 

Se prepară cafea tare, se lasă să se răcească şi se bate apoi până la spumare cu ajutorul unui mixer. Se toarnă în pahare sau ceşti şi se serveşte cu un cub de gheaţă şi o linguriţă de smântână proaspătă.

 

3.Cafea Irish

 

Se pun câte două bucăţi de zahăr cubic în fiecare pahar care trebuie să fie cu picior şi rezistent la căldură.

Se adaugă în fiecare pahar 50 ml Whisky, se adaugă cafea tare foarte caldă până la o înălţime de 2 cm sub bordul paharului.

Se bate uşor smântâna proaspătă şi aceasta se varsă în cafea, lăsând-o să curgă lejer în ceşti de-a lungul părţii dorsale a unei linguri. Smântâna nu se poate amesteca cu cafea şi ea va rămâne la suprafaţă. Cafeaua se serveşte caldă şi fără linguriţă.

 

4.Cafea Braziliană

 

Se pregăteşte un amestec în proporţii egale de cafea şi cacao, ambele calde. Se aşteaptă să se combine complet acest amestec şi se adaugă zahăr după dorinţă. Cafeaua Braziliană este astfel gata preparată şi se serveşte caldă.

 

5.Cafea Melanj vienez

 

Se bat 4 gălbenuşuri de ou treptat şi se încorporează 125 g de zahăr pudră. Se adaugă 3 dl de cafea tare foarte caldă şi 3 dl de lapte fiert. Se bate în continuare acest melanj, până la apariţia unei spume slabe. Se toarnă acest preparat în 4 pahare mari, încălzite în prealabil, se acoperă abundent cu smântână proaspătă. Se serveşte caldă


Tu ce zici?