No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Despre Primula

Ultima modificare: 2010-11-01 | Primul publicat: 2010-11-01
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Despre Primula
Primula este o floare perena, neobisnuit de ,,vioaie’’ , care infloreste primavara. Spre deosebire de culorile subtile asociate acestui anotimp, ele ies in evidenta prin nuantele de galben, rosu, roz si albastru. Manunchiurile apar din buchete dese de frunze verzi, ramanand astfel saptamani la rand.

Primulele vor lumina un colt umbros, cel mai bun amplasament fiind langa un copac sau intr-un decor stancos, constituind o alegere buna pentru partea de nord a casei sau ca strat pus langa niste arbusti ori tufisuri.

 

Primula

 

Varietati sugerate:


Primula denticulata - Creste pana la o inaltime de 30 de cm si are un ciorchine de flori in forma de minge, in continuarea unei tulpini verticale ferme.

Primula x polyantha (Hibrizi moderni) - Exista o mare varietate  in acest grup, care include majoritatea primulelor pe care le veti gasi la centrele de gradini, fiind usor de cultivat.

 

 

primula

 

Primula - crestere si ingrijire


Fiindca infloresc primavara, prefera zonele racoroase, umede si umbrite. Atat P. denticulata cat si P. Japonica rezista in apa, avand nevoie de umbra si apa in timpul verii toride, fapt pentru care sunt des intalnite langa copaci, preferand solul bogat, putin acid.

Primulele au nevoie de racoarea iernii pentru a supravietui si pentru a inflori. Intre momentul insamantarii si prima inflorire este nevoie de o temperatura intre 4 si 10°C, metodele preferate de raspandire fiind diviziunea si auto-insamantarea.

Primulele nu au in general probleme cu daunatorii. Ocazional, puii de paianjen pot cauza probleme, in special daca plantele sunt afectate de caldura. Sunt insa predispuse la o boala care produce aparitia unor pete pe frunze, cu aspectul unor leziuni pe frunzele ingalbenite. Inlatura-le pe cele infectate si asigura-te ca plantele beneficiaza de aerisire corespunzatoare.

Este recomandat sa achizitionezi primule cand sunt inflorite, pentru a fi sigur de aspectul si de culoarea lor.


Tu ce zici?