No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Despre vasc

Ultima modificare: 2010-09-30 | Primul publicat: 2010-09-30
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Despre vasc
Vascul este o planta semiparazita ce creste pe tulpina si crengile unor arbori si arbusti. Tulpinile pot atinge intre 30 si 100 cm lungime, iar fructul vascului este o boaba de culoare alba sau galbena. Vascul este asociat cu legendele despre pace, bunavointa si fertilitate.

Vascul a reprezentat inca din antichitate pacea si bunavointa. Triburile care erau in razboi faceau un armistitiu temporar afisandu-l. In unele culturi vascul este considerat ca aparator impotriva vrajitoriei, iar in alte culturi e folosit ca medicament in diferite boli. De asemenea vascul reprezinta dragostea si fertilitatea.

In unele culturi se spune ca daca saruti o femeie sub vasc o ceri in casatorie. In alte parti ale lumii, traditia nu este atat de extrema. In ziua de azi se spune ca daca o femeie tanara sta sub vasc, asteapta sarutul iubitului sau. Baietilor, este in ordine sa inversati rolurile, asa ca daca nu ai primit un sarut de ceva timp si vezi un vasc prin apropiere stii ce ai de facut.

Procedura corecta in cazul unui sarut sub vasc, este sa iei cate o boaba de pe crenguta la fiecare sarut. Cand boabele au disparut, dispar si saruturile, asa ca asigura-te ca saruturile tin mult.

 

Vasc
Vasc

 

Frunzele de vasc sunt otravitoare. Daca aveti copii mici in familie ar fi bine sa optezi pentru vasc artificial, pentru siguranta.

Vascul se gaseste peste tot in lume. Exista doua varietati majore: un soi din America de Nord si un soi din Europa. Este o planta semiparazita care traieste pe o varietate de arbori si arbusti. Vascul se prinde cu radacinile de scoarta si se hraneste cu nutrientii copacilor. Chiar daca vascul este un parazit, el poate trai si ca o planta pe sol. Semintele de vasc sunt raspandite de pasari. Vascul se poate raspandi atat de mult pe copac incat poate sa-l omoare.

 

Vasc rosiatic
Vasc rosiatic

 

Recoltarea vascului poate fi simpla sau problematica. Daca esti norocos poti sa-l gasesti pe arbusti mici si sa recoltezi cu usurinta, dar majoritatea plantelor de vasc se gasesc la inaltime pe copaci si pot aparea accidente in timpul culesului.


Tu ce zici?