No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Coleus - Urzicuta

Ultima modificare: 2010-10-21 | Primul publicat: 2010-10-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Coleus - Urzicuta
Coleus este o planta populara. Arata grozav in jardiniere sau cosuri suspendate afara sau in interior. De asemenea aceste plante sunt incantatoare si cand sunt plantate in gradina in grupuri sau ca si borduri. Ceea ce atrage cel mai mult la coleus nu sunt insa florile, ci frunzele colorate.

Aceste plante anuale delicate pot fi obtinute din seminte sau butasi, preferand soarele cu toate ca suporta si umbra foarte bine, acest lucru facand din coleus o planta de interior excelenta. De asemenea, are nevoie de sol bogat si moale, cu drenaj bun.


Coleus: inmultire


Cand obtineti planta din seminte, imprastiati-le si acoperiti-le usor cu pamant, apoi irigati cu apa, iar ele vor incolti daca temperatura solului este mentinuta la aproximativ 21 grade C.

 

coleus
Planta Coleus

 

Pregatirea butasilor este, de asemenea, usoara: plasati-i in sol moale si bogat, pastrand pamantul umed. Daca doriti, ii puteti acoperi cu sticla sau un recipient de plastic va creste umezeala, ceea ce ii va ajuta sa prinda radacina.

 

Coleus: crestere si ingrijire

 

Coleus se dezvolta in locuri complet expuse la soare dar le tolereaza si pe cele partial umbrite. Oricum, caderea frunzelor este un lucru obisnuit daca nu primeste destul soare, in special daca sunt mutate dintr-o zona cu soare, la umbra fara o perioada de acomodare.

Prefera solul bogat cu drenaj bun. Folositi multa turba chiar daca cresteti planta in ghiveci. Este indicat sa adaugati in mod regulat un fertilizator de uz general. Daca cultivati coleus in interior, folositi un fertilizator lichid in fecare saptamana sau o data la doua saptamani.

 

Coleus
Coleus

 

In cazul in care plantati coleus in razorul de flori, pastrati o distanta intre plante de 30 de cm.

Solului nu trebuie sa i se permite sa se usuce deoarece in timp ce multe alte plante se vestejesc si isi revin, aceasta planta delicata va vesteji si va muri rapid; pe de alta parte insa, asigurati-va ca orice ghiveci pe care-l folositi are gauri pentru drenaj.

Coleus este foarte sensibila la inghet. Daca planificati sa le aduceti in casa, faceti asta inainte de primul inghet. Primavara, pastrati-le inauntru pana cand orice pericol trece.


Tu ce zici?