No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Plante de apartament pentru incepatori

Ultima modificare: 2010-09-09 | Primul publicat: 2010-09-01
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Plante de apartament pentru incepatori
Aceste plante de apartament sunt cele mai bune pentru a-ti incepe colectia de plante decorative, fiind usor de crescut si putand face fata udarii neregulate, luminii nepotrivite sau proaste si temperaturilor fluctuante. Se vor simti bine in camere de apartament,  birouri si chiar in colturi intunecoase.

1. Epipremnum pinnatum „aureum"


Exista un motiv pentru care aceasta planta este una din cele mai populare: In habitatul sau natural, creste precum un monstru ce sufoca copacii cu frunze uriase galbene si verzi. Ca si planta de apartament, epipremnumul va creste in mod agresiv din ghivece sau cosuri, putand prinde radacini foarte usor chiar si intr-un pahar cu apa. Cu o ingrijire buna, frunzele mari si pestrite se pot dezvolta.

 

 

epipremnum
Epipremnum

 

2. Planta paianjen (Chlorophytum)


O planta paianjen bine crescuta este magnifica. Creste usor in cosuri sau in varful stalpilor, cu frunze arcuire, varianta pestritata fiind de departe cea mai intalnita. In timp, planta matura de chlorophytum va face lastari pe tulpinile lungi, lucru care formeaza o imagine deosebita. Este usor de inmultit si nu este pretentioasa in ce priveste apa, lumina sau temperatura.

 

chlorophytum

 

3. Planta sarpe si limba soacrei (Sansevieria trifasciata and S. trifasciata laurentii)


Sansevieria apartine familiei agave. Exista multe varietati de sansevieria care sunt exceptional de rezistente. Le place lumina, dar se pot descurca si in semiintuneric. Nu au nevoie de multa apa, iar daca este necesara replantarea, grupul principal poate fi divizat usor. Sansevieria (planta sarpe) prezinta fasii verzi pe frunzele in forma de sabie, pe cand “iarba soacrei” are marginile frunzelor galbene.

 

sansevieria trifasciata

 

4. Dracaena


Exista multe varietati de Dracaena potrivite pentru acasa. Dracaena draco si Dracaena marginata sunt plante usor de crescut, ce tolereaza o larga varietate de conditii. Au frunze arcuite care pornesc dintr-o tulpina lemnoasa, si pot fi de culoare verde, galbena cu verde sau chiar tricolora. Dracena se uda cu regularitate vara, iar iarna se intra in repaus.

 

dracaena marginata

 

5. Plante suculente si Cactusi


Exista zeci de varietati de cactusi in magazinele specializate si in centrele pentru gradini, majoritatea fiind plante cu frunze groase si carnoase. Agave este un exemplu de planta populara, alaturi de aloe si de rozetele de echeveria. In general, cactusii au spini si structuri de frunze interesante. Ca si specie, cactusii cresc lent si vor face fata secetei extreme, adaptandu-se cel mai bine in conditii de lumina puternica, sau in ghivece bine drenate si cu putina apa, fara a avea nevoie de supraveghere permanenta.

 

agave

 

6. Bromeliaceele:


Bromeliaceele si-a castigat o reputatie gresita, probabil datorita dificultatilor avute cu inflorirea. Au nevoie de umiditate mare si lumina indirecta, pentru a produce florile tepoase, care au facut-o cunoscuta. Oricum, multe specii de bromeliacee au frunze frumoase, necesitand de obicei udare prin umplerea cupei centrale si ingrasamant aplicat in momentul in care bobocii apar in jurul bazei plantei. Dintre plantele din familia bromeliacee enumeram: aechmea, guzmania si vriesia.

 

guzmania

 

7. Bambusul norocos (Dracaena sanderiana)


Bambusul norocos este o planta de birou. Acest soi de bambus creste si in conditii precare cum ar fi: udatul sporadic, lumina indirecta si calitatea scazuta a aerului. Toate acestea il fac o planta extraordinara pentru cadouri. Multi oameni considera ca aduce noroc.

 

 

Bambus norocos
Bambus norocos

Tu ce zici?