No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Cum sa schimbi ghiveciul la orhidee?

Schimbarea vasului la orhidee pentru prima data poate fi descurajant. Desi nu este dificil, este diferit de replantarea altor specii. Odata cumparata aceasta planta, asigurati-va ca va avea o viata sanatoasa! Detalii »

Exotica floare Scadoxus

Originara din Africa Scadoxus este unul dintre cei mai cultivati bulbi ornamentali. Se intalnesc pe o mare varietate de forme de relief, de la campie pana la padurea montana, de la marginea padurilor pana la campiile pline cu iarba verde, fiind adesea intalnite in zonele umbrite de copaci, pe malurile raurilor. Detalii »

10 plante anuale rar folosite (II)

Sunteti curiosi care sunt restul plantele anuale rar folosite? Inca 5 sunt prezentate mai jos pentru a intregi lista de 10. Acum vorbim despre trompa elefantului, fasole decorativa, mirabilis jalapa, carciumareasa si creasta cocosului. Detalii »

Hoya

I se mai spune si floarea de ceara datorita florilor albe ce par executate din ceara sau portelan. Aceasta floare poarta numele englezului Thomas Hoy. Este originara din China, India, Australia. Hoya este o planta cu tulpine lungi, flexibile, prevazute cu frunze opuse, coriacee, persistente si flori facute parca din ceara, grupate in umbela. Detalii »

Strelitzia sau Pasarea Paradisului

Când floarea este deschisă are forma unei păsări exotice, de unde numele de pasărea paradisului. Ghivecele în care se cultivă trebuie de fie adânci de 0.7 – 1 m , deoarece streliţia are sistemul radicular foarte profund. Creşte între 1 – 2 m înălţime. Detalii »

Anthurium sau Pasarea Flamingo

Genul Anthurium cuprinde specii perene, cu tulpini scurte sau alungite, drepte sau grimpate, frunze simple si flori dispuse  in inflorescente de tip spadix protejate de o spata colorata. Floarea este originara din America de Sud Detalii »