Pentru a proteja gradina se poate acoperii cu plasa ca in Spania?
Depinde pentru ce doriti sa protejati gradina. Exista posibilitatea ca in Spania gradina sa fie protejata de prea mult soare ceea ce nu e cazul la noi.
Citeste tot raspunsul »Pentru a proteja gradina se poate acoperii cu plasa ca in Spania?
Depinde pentru ce doriti sa protejati gradina. Exista posibilitatea ca in Spania gradina sa fie protejata de prea mult soare ceea ce nu e cazul la noi.
Citeste tot raspunsul »In articolul trecut am prezentat lucrarile pentru lunile ianuarie-iunie. In aceasta articol ne vom concentra mai degraba pe lucrari care vizeaza irigarea culturii, protejarea plantelor sensibile, culegerea regulata a legumelor iar in cele din urma recoltarea acestora. Nu vom uita nici de pregatirea uneltelor pe anul ce vine! Detalii »
Alaturi de restul lucrarilor de gradinarit, in gradina de legume avem de lucru in fiecare zi, din primavara pana in toamna: insamantare si plantare, irigare, afanarea solului, fertilizare, plivitul buruienilor, protectia plantelor, recoltare. Urmeaza o scurta descriere a lucrarilor de gradinarit efectuate din luna ianuarie pana in luna iunie. Detalii »
O serie de animale si insecte traiesc prin gradinile noastre si ameninta sa ne fure fructul muncii. Mai jos gasiti o lista cu cei mai intalniti daunatori si mijloacele biologice de aparare impotriva lor. Detalii »
Punerea de capcane pentru insecte este mai interesanta decat vanatul: in tactica seamana mai mult cu spionajul. Mai multe despre aceasta tactica de a prinde insecte prin capcane cu feromoni cititi in interviul de mai jos. Detalii »
Unii daunatori nu sint specifici pentru castraveti, atacind diverse alte specii legumicole cultivate in special in sere si rasadnite, dar produc pagube si culturilor de castraveti. Dintre acestia, cei mai periculosi sint viermele radacinilor (Heterodera marioni) si paianjenul comun (Tetranychus urticae). Detalii »
Gandacul albastru este cel mai important dar si cel mai frumos daunator al sparanghelului. Singurul inamic al lor, viespea sparanghelului, este distrusa chiar de insecticidele care apara sparanghelul. Detalii »
De frumusetea tufelor de trandafiri parfumati, ne bucuram nu doar noi, oamenii ci si o multime de insecte, ciuperci, bacterii virusi. Doar ca telul lor este cu totul altul. Sa vedem ce tip de ciuperci inseamna pericol pentru trandafirii din gradina! Detalii »
Pe trunchiul si crengile puietilor dar si pe copacii mai batrani, adesea se poate observa ca, pe locul altoirii, inca nevindecat sau pe scoarta de copac crapata, se dezvolta ciuperci. Cat de toxice sunt ciupercile pomilor fructiferi si, mai ales, ce putem face impotriva lor? Detalii »
Principalii dăunători ai plantelor decorative sunt: păduchele lânos, păduchele ţestos, afidele, musculiţa albă, tripsul, păianjenii şi viermele rădăcinilor. Netratate, plantele vor înceta să mai crească, îşi vor schimba aspectul, iar în cele din urmă muri. Prin urmare se impune recunoaşterea urgentă a dăunătorilor plantelor, precum şi tratarea lor. Detalii »
Numele genului provine de la cuvintele Dios= Zeus, şi anthos= floare, deci numele înseamnă Floarea lui Zeus. Genul Dianthus cuprinde peste 200 specii. Este originară din zona mediteraneană. În Coreea, fetele folosesc trei garoafe pentru a-şi prezice viitorul. Ele îşi pun florile în păr. Dacă floarea de deasupra moare prima, ultimul an din viaţa fetei va fi greu, daca cea din mijloc moare prima primii ani din viaţă vor fi dureroşi, dar dacă ultima floare din păr moare prima, atunci fata va avea o viaţă grea şi dureroasă! Detalii »