Ce tratament trebuie facut la tuja care are frunze uscate?
Se administreaza obligatoriu ingrasamante specifice coniferelor in dozele si epocile de aplicare recomandate de producator pentru fiecare produs in parte.
Citeste tot raspunsul »20 pana la 25% din greutatea fructelor de avocado este formata din grasimi si mai multe de jumatate din aceste grasimi sunt monosaturate. O jumatate de avocado de dimensiune medie contine mai mult potasiu decat o banana, dar putin sodiu. In contrast cu acesta, margarina cu mai putine grasimi contine cam 55 % grasime si chiar si varietatile cu putina sare nu indeplinesc criteriul pentru a putea fi considerate hrana cu continut scazut de sare.
In ciuda continutului mare in grasimi sau de fapt chiar datorita acestuia, fructele de avocado pot cobori nivelul colesterolului. Cercetatorii au constatat ca inlocuind doar 5% din kilocaloriile obtinute din grasimi saturate (gandeste-te la grasimea de pe carne, din unt sau branza) cu grasimi monosaturate - ca cele din avocado - se poate scadea riscul unui atac de cord cu peste 30%. Un beneficiu in plus este adus de faptul ca fructele de avocado au si o concentratie crescuta de beta-sisterol, un sterol vegetal (continut si in margarinele care scad colesterolul, precum Flora Pro-activ) care blocheaza absorbtia colesterolului din hrana, precum si componentul anticancerigen numit glutation, despre care se stie ca este un puternic antioxidant. Foloseste fructele de avocado pentru a inlocui sursele de grasimi din dieta ta si nu pentru a le adauga acestora.
Nutrienti importanti: grasimi monosaturate, folat (o vitamina B), vitamina A, potasiu, steroli.
Avand un vedere ca un avocado Hass contine pana la 2000 de kilojouli de energie, un pic din el este destul. Taie o jumatate de avocado in cinci bucati si delecteaza-te cu o bucata de 200 de kilojouli - mult mai putina energie decat o lingurita de maioneza si mult mai sanatoasa deact aceasta.
Alege acele fructe care par grele in raport cu marimea lor si depoziteaza-le in bucatarie pe masa sau intr-un bol de fructe pana se coc, sau pune-le intr-o punga de hartie pentru a accelera coacerea. Avocado Hass sunt foarte intunecate la culoare cand sunt coapte, dar alte varietati pot deveni moi chiar si cand sunt inca verzi. Pentru a-ti da seama daca un avocado este bun sa fie consumat, apasa-l usor langa codita ca sa vezi daca e moale, sau trage afara codita si daca iese usor si pulpa dedesubt e verde, atunci fructul avocado este copt.