No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Flori parfumate

Ultima modificare: 2010-10-06 | Primul publicat: 2010-10-06
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Flori parfumate
Auzim des expresia „opreste-te si miroase trandafirii!” Intr-adevar, acesta este primul lucru care iti vine in minte cand spui ca un anume produs este facut din „flori parfumate”. Totusi, lumea vegetala ofera multe alte flori parfumate si niciuna nu este mai prejos decat trandafirul. Mai jos vei gasi informatii despre alte 6 flori cu parfum puternic.

1. Liliacul


Daca exista o floare parfumata pe care o asociez cu luna mai, aceasta este liliacul. Aroma sa, purtata de o briza blanda de seara si amestecata cu mirosul ierbii proaspat cosite este insasi esenta acestei perioade a anului.

 

Liliac
Liliac

 

2. Calinul

 

Liliacul este o planta frumos mirositoare, familiara aproape tuturor, insa doar initiatii au experimentat aroma puternica a calinului. Daca esti in continuare unul dintre neinitiati singura mea intrebare este: Ce mai astepti?

 

calin
Calin

3. Dafin


Ca si calinul, nici dafinul nu pare a fi familiar tuturor. De fapt, daca ai petrecut mai mult timp din viata in fata unui televizor decat in gradina, auzul cuvantului “daphne” poate evoca imaginea nu a unui arbust, ci a unui personaj din serialul TV american “Frasier!” Dar aroma placuta a dafinului face o punte intre momentul sfarsitului perioadei de inflorire la calin (inceputul lui mai) si inceputul acesteia la liliac (finalul lui mai).

 

4. Bujorul

 

Bujorii sunt plante clasice, luptandu-se in fiecare an cu liliacul pentru a-si castiga dreptul la admiratia noastra, ambele flori depunand un efort extraordinar de a ne cuceri primavara tarziu. Bujorii au fost crescuti si admirati de secole atat datorita frumusetii florilor si frunzelor, cat si datorita miresmei si longevitatii lor.

 

Bujor
Bujor

 

5. Irisul

 

Foarte multi dintre cei care isi cumpara case planteaza aceasta floare, amintindu-si de parfumul sau inca din copilarie. Daca tanjesti dupa flori inmiresmate, va trebui sa faci din asta o prioritate in timpul procesului de selectie.

 

6. Levantica englezeasca


Si levantica este faimoasa pentru aroma, dar in cazul ei, produsul uscat si recoltat (folosit, de ex. in potpourri) este cel ce are impact asupra noastra.

 

7. Trandafirii - florile parfumate din operele lui Shakespeare

 

Poate ca acele versuri binecunoscute de Shakespeare au avut ca inspiratie faptul ca trandafirii au devenit un standard prin care alte flori parfumate sunt judecate:

“Ce este intr-un nume? Acela caruia ii spunem trandafir. Daca i-ai pune alt nume ar mirosi la fel.”

 

Trandafir
Trandafir

 


Tu ce zici?