No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Menta indiana

Ultima modificare: 2010-10-15 | Primul publicat: 2010-10-15
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Menta indiana
Menta indiana (numita si pergamut salbatic) este o planta originara din Missouri, care traieste pe soluri uscate in preerii, in paduri uscate si stancoase, la margini de luminis, pe campuri necultivate si de-a lungul drumurilor si autostrazilor.

Caracteristici generale de cultivare


Menta indiana creste pe soluri cu umiditate scazuta spre medie, bine drenate, in plin soare sau umbra partiala. Tolereaza si solurile mai sarace si, intr-o anumita masura, seceta. Are nevoie de o circulatie buna a aerului. Rupeti florile moarte pentru a prelungi inflorirea de vara. Tinde sa se reinsamanteze.


menta decorativa
Menta indiana


  • Se poate naturaliza
  • Atrage fluturii
  • Are flori aspectuoase, inmiresmate
  • Florile se pot utiliza in vaze sau ca flori uscate
  • Frunzele sunt aromate

 

Caracteristici importante


Este un membru al familiei mentei si creste in palcuri pana la inaltimea de 30cm - 1 metru. Florile tubulare, cu 2 muchii, de culoarea levanticii, formeaza inflorescente , solitare, dense si globulare in varful tulpinilor prismatice. Fiecare inflorescenta are la baza o spirala de bractee aspectuoase, rozalii. Florile sunt atractive pentru albine si fluturi. Frunzele gri-verzi, zimtate, aromatice, lanceolat-alungite (10 cm) pot fi folosite la ceai. Au o perioada lunga de inflorire pe timpul verii.

 

Camp de Monarda

 

Boli si daunatori:

 

Fainarea (mucegaiul fainos) poate constitui o problema semnificativa pentru aceste plante in special in gradinile supraaglomerate cu circulatie slaba a aerului. Oricum, are o rezistenta buna la mucegai. Rugina mai poate fi o problema.

 

Utilizarile mentei indiene


Furnizeaza culoare si contrast in gradinile de ierburi, in gradinile salbatice, in gradinile cu plante native, pe pajisti sau in zone naturalizate. Poate fi folosita pentru bordurile din plante perene, dar este mai putin colorata decat Monarda didyma si multele sale specii.


Tu ce zici?