No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Bauturi racoritoare din menta

: | Primul publicat: 2009-06-10
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Bauturi racoritoare din menta
E uşor de cultivat şi se răspândeşte repede. Astăzi există numeroase varietăţi de mentă. Găsiţi o grădină de plante cu multe varietăţi şi alegeţi-vă menta după culoare şi după aromă.

 

 

Originară din bazinul mediteraneean, menta a fost preţuită încă din vremuri străvechi. Grecii şi romanii o foloseau pentru coroane şi ca ornament la masă, dar şi pentru a condimenta vinurile şi sosurile. Romanii au plantat-o peste tot, ca şi primii colonişti americani din America de Nord, unde e cultivată pe o scară largă. Există sute de varietăţi, fiecare cu propriul său gust răcoritor proaspăt şi aromat. Menta mai e folosită şi pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi a indigestiei.

 

Descrierea mentei şi părţi folosite:

 

Menta e uşor de cultivat atât în zonele însorite, cât şi în cele umbroase. O plantă care se extinde rapid, creşterea ei trebuie controlată, de exemplu prin plantarea într-un recipient.

Folosiţi-o cu moderaţie, deoarece gustul mentei îl poate acoperi pe cel al altor ingrediente. Adăugaţi frunzele la ceaiuri şi punciuri, pentru a obţine o băutură răcoritoare. Frunzele proaspăt tocate reprezintă un ingredient perfect într-o salată de fructe, într-un desert sau în jeleuri, dar merge de minune şi cu ciocolata. Iaurtul în care se amesteca mentă devine un sos proaspăt pentru salate şi carne, mâncăruri care conţin curry sau pentru legume.

Adaugaţi crenguţe de menta în apă atunci când fierbeţi cartofii noi, mazărea, fasolea sau morcovii. Crenguţele de mentă ornează multe mâncăruri, iar câteva frunze sunt folosite pentru a decora dulciurile.

 

Bauturi racoritoare din menta
menta

 

Băutură răcoritoare din măr, menta şi merişor

 


Ingrediente:

 

  • 4 linguri de merişor uscat
  • 3 crenguţele de mentă proaspătă
  • 1 măr, decojit şi feliat.
  • 470 ml de apă proaspăt fiartă

 

Preparare:

 

  1. Pune-ţi ingredientele într-un vas mare şi turnaţi apă peste ele. Lăsaţile acolo timp de o oră. Strecuraţi-le şi răciţi-le înainte să adaugaţi gheaţa.
  2. Pentru a prepara o băutură alcoolică, tunrnaţi o lingură şi jumătate de grenadină şi o lingură şi jumătate de gin sau vodcă în fiecare pahar.

 


Tu ce zici?