No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Inimă de ciocolată

Ultima modificare: 2010-01-27 | Primul publicat: 2009-05-14
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Inimă de ciocolată
Cand au mancat pentru prima data ciocolata, oamenii au numit-o mancarea zeilor. Si intr-adevar este. Astăzi insa vom prepara o inimă de ciocolată pentru fiecare muritor. Pofta buna!

Ingrediente reteta

INGREDIENTE PENTRU 6 CUPE:

  • 170gr ciocolata amaruie cu procent ridicat de cacao;
  • 100 gr zahar(dak considerati mai adaugati o lingurita);
  • 2 oua intregi; 2galbenuse;
  • un strop de sare;
  • 100 gr unt;
  • 2 linguri nu foarte incarcate de faina;
  • 1 lingurita incarcata de ness;
  • zahar vanilat dupa gust;
  • smantana dulce , iaurt sau inghetata,
  • fructe eventual pt servit;

Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate: medie)

  1. Ciocolata se topeste cu untul la microunde pana devine o pasta.
  2. Se pun impreuna ouale , zaharul, zaharul vanilat si sarea, se bat la viteza mare , cu mixerul, mai mult de 5 min.
  3. Dupa ce amestecul s-a ingrosat si albit, se adauga ciocolata topita , faina si nessul.
  4. Se amesteca pana se obtine o compozitie aproape ca de chec, adica sa fie o idee mai curgatoare.
  5. Se imbraca formele cu unt si eventual pe fund se pune cate o bucatica de hartie de copt, fundul e partea cea mai vulnerabila a prajituricii. Cuptor preincalzit la 200 grade celsius.
  6. Se coc pentru exact 10 min, nici macar un min mai mult (dak cuptorul incinge prea tare, 8 min sunt suficiente).
  7. Lasati la odihna 2 minute si cu cutitul usor , trageti de jur imprejur.

Mod de servire

Rasturnati fara grija si pudrati cu cacao.

Reteta propusa de nico-vya pe culinar.ro


Tu ce zici?