Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Cand au mancat pentru prima data ciocolata, oamenii au numit-o mancarea zeilor. Si intr-adevar este. Astăzi insa vom prepara o inimă de ciocolată pentru fiecare muritor. Pofta buna!
Ingrediente reteta
INGREDIENTE PENTRU 6 CUPE:
170gr ciocolata amaruie cu procent ridicat de cacao;
100 gr zahar(dak considerati mai adaugati o lingurita);
2 oua intregi; 2galbenuse;
un strop de sare;
100 gr unt;
2 linguri nu foarte incarcate de faina;
1 lingurita incarcata de ness;
zahar vanilat dupa gust;
smantana dulce , iaurt sau inghetata,
fructe eventual pt servit;
Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate: medie)
Ciocolata se topeste cu untul la microunde pana devine o pasta.
Se pun impreuna ouale , zaharul, zaharul vanilat si sarea, se bat la viteza mare , cu mixerul, mai mult de 5 min.
Dupa ce amestecul s-a ingrosat si albit, se adauga ciocolata topita , faina si nessul.
Se amesteca pana se obtine o compozitie aproape ca de chec, adica sa fie o idee mai curgatoare.
Se imbraca formele cu unt si eventual pe fund se pune cate o bucatica de hartie de copt, fundul e partea cea mai vulnerabila a prajituricii. Cuptor preincalzit la 200 grade celsius.
Se coc pentru exact 10 min, nici macar un min mai mult (dak cuptorul incinge prea tare, 8 min sunt suficiente).
Lasati la odihna 2 minute si cu cutitul usor , trageti de jur imprejur.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!