Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »O dieffenbachia mare, bine dezvoltata, poate sa ajunga la 1,5 metri inaltime, cu frunze mari de 30 de cm sau mai mult; oricum, vor atinge foarte rar aceasta dimensiune in conditii tipice de interior. Are o seva laptoasa, toxica, usor iritanta, astfel se evite contactul cu pielea. Poate cauza si pierderea temporara a vocii.
![]() |
Dieffenbachia |
Lumina: Apreciaza lumina puternica in timpul lunilor de iarna. In timpul sezonului de crestere, prefera umbra partiala sau lumina indirecta.
Apa: In timpul sezonului de crestere, este recomandata irigarea regulata. O dieffenbachia mare ar putea avea nevoie sa fie udata de doua ori pe saptamana. Iarna, reduceti din nou cantitatea de apa administrata.
Solul: Folositi un amestec bine aerisit, care se dreneaza rapid.
Temperatura: Prefera temperatura peste medie. Daca scade sub 15 grade C, sau planta este expusa curentului rece, este posibil sa pierdeti frunzele inferioare si sa dezvolte un "efect de palmier".
Exista cateva posibilitati:
● In timpul replantarii de primavara, butasii pot fi divizati (lasand cateva radacini intacte) si plantati in propriile lor vase.
● In cazul unei dieffenbachia mai in varsta, avand tulpina mai lunga, varful acesteia va fi taiat si pus in sol proaspat, imbibat cu un hormon pentru radacini.
● Butasii de dieffenbachia pot forma radacini si prin amplasarea orizontala in solul special umed.
![]() |
Dieffenbachia sunt plante de apartament grozave, preferate de companiile de decoratiuni interioare, care le folosesc fie ca si plante singulare, fie in grupuri, pentru efect. Oricum, acestea nu sunt usor de intretinut pe termen lung deoarece cateva varietati sunt foarte sensibile la curent si temperaturi mai scazute.
Recomandam varietatile de D. Picta si D. Amoena precum ”Tropic Snow”, ”Camilla” sau ”Marianne”.
Amintiti-va sa purtati manusi pentru a nu va expune sevei, in special langa gura, cunoscut fiind ca produce pierderea temporara a vorbirii (de unde si folosirea uneori a numelui popular ”trestia mutului”).