No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Cum sa iti renovezi curtea?

Ultima modificare: 2010-07-03 | Primul publicat: 2010-06-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa iti renovezi curtea?
Cand incerci sa iti vinzi casa nu uita de aspectul curtii. Imprejurimile casei sunt la fel de importante ca si aceasta. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa creezi o prima impresie perfecta. Starea de sanatate a gradinii, amenajarea sa sunt printre primele lucruri pe care un potential cumparator le observa la o casa.


Rearanjarea curtii


Cu putina atentie si cea mai banala si plictisitoare curte poate deveni interesanta si atractiva. Odata ce ai pus la cale un plan, in ceea ce priveste renovarea curtii, cum termini treaba?

Inainte de a incepe un proiect stabileste care sunt trasaturile bune si rele ale curtii. O carare distrusa, clar, va trebui renovata. Daca plantele sunt intr-o stare buna, probabil, ca va trebui doar sa folosesti niste ingrasamant.

Dupa ce ai revizuit curtea poti imprumuta idei de la curtile vecinilor. Tine minte ca modificarile simple sunt cele ce fac cele mai mari schimbari. Florile, de exemplu, sunt ieftine si infrumuseteaza curtea.

 

 

Investeste in gradina
Investeste in gradina


Revopsirea este o alta cale de a infrumuseta aspectul. Nuantele de maro si verde sunt cele mai indicate. Ia in considerare si faptul ca poti angaja un profesionist care sa te ajute. Poate asa vei econimisi si timp si bani. Unii gradinari s-ar putea sa iti ofere servicii gratis sau la preturi reduse.

Odata ce planul este gata ai 2 posibilitati. Fa intregul proiect o data sau imparte-l in mai multe etape. Cel mai indicat este sa te ocupi de acest proiect intr-o singura vara.

Un lucru pe care il poti face e sa construiesti o carare de piatra. Marcheaza locul unde doresti aceasta carare cu spray alb. Apoi inlatura gazonul. Cand ai terminat, sapa pana la 17 cm adancime. Cu nisip si caramizi vei putea crea cararea.

Un alt lucru care poate infrumuseta curtea este un gardulet de piatra . Acesta poate inconjura anumite zone cu flori pe care tu vrei sa le scoti in evidenta. Cand renovezi curtea s-ar putea sa iti doresti o multime de flori, copaci, arbusti, plante perene care sa fie vii toata durata anului.

 

lalele
Florile proaspete vor aduce un plus de culoare

 

 

Plantele mereu verzi sunt mai scumpe deoarece rezista si pe timpul iernii. Citeste instructiunile atunci cand achizitionezi o planta noua. Va fi specificata marimea si alte detalii importante. Asigura-te si ca plantele au un aspect pretios si sanatos. Plantele la pret redus sunt rar de calitate. Arbustii trebuie plantati la 3 metri de la fundatia casei. Evita sa ii plantezi sub streasina sau rigola.

Sapa o groapa mai mare decat radacina plantei. Apoi muta planta in acel loc, dar asigura-te ca arbustii si copacii sunt la aceeasi adancime ca si inainte. Foloseste apa din abundenta.

Arbustii foiosi trebuiesc asezati la 4-5 metri distanta intre ei.

Cand alegi ce plante doresti in curtea ta alege o varietate. Alege multa culoare. Exista multe exemplare de arbusti, flori si copaci.


Tu ce zici?