No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Irigarea gradinii in perioade de seceta

Periodic, secete accentuate se abat asupra tarii noastre, fortand gradinari si alti peisagisti sa faca schimbari importante in frecventa irigatiilor si in utilizarea apei. Detalii »

Lucrari in gradina de mirodenii toamna

Odata cu venirea toamnei cand temperaturile incep sa scada grija noastra se indreapta asupra plantelor din gradina. Ce putem face ca sa le oferim o ingriire cat mai buna pe parcursul anotimpului rece? La intrebarea asta raspundem in articolul de mai jos. Detalii »

Lucrari in gradina de mirodenii primavara si vara

Datorita temperaturilor ridicate ale verii atentia acordata plantelor creste. Pentru ca gradina ta sa fie o adevarata oaza de frumusete, urmeaza sfaturile de mai jos. Detalii »

Cum sa incalzesti sera intr-un mod natural?

Va puteti incalzi sera in mod natural si usor cu cateva lucruri simple precum adaugarea unor recipiente de apa care absorb caldura si care o imprastie prin sera. Alte optiuni sunt iepurii, pamantul si avantajul pe care ti-l da structura serei. Aceste simple achizitii pot rezolva problema caldurii intr-un mod natural in sera ta chiar si in timpul sezonului rece.   Detalii »

Cum sa fortezi bulbii sa incolteasca (II)

Vrei sa afli care sunt cei mai buni bulbi pentru fortarea lor de a incolti? Mai jos ai cateva exemple de flori si modul lor de plantare si de crestere. Tot ce-ti mai ramane de facut este sa te apuci de treaba. Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile iulie - decembrie

In articolul trecut am prezentat lucrarile pentru lunile ianuarie-iunie. In aceasta articol ne vom concentra mai degraba pe lucrari care vizeaza irigarea culturii, protejarea plantelor sensibile, culegerea regulata a legumelor iar in cele din urma recoltarea acestora. Nu vom uita nici de pregatirea uneltelor pe anul ce vine! Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Alaturi de restul lucrarilor de gradinarit, in gradina de legume avem de lucru in fiecare zi, din primavara pana in toamna: insamantare si plantare, irigare, afanarea solului, fertilizare, plivitul buruienilor, protectia plantelor, recoltare. Urmeaza o scurta descriere a lucrarilor de gradinarit efectuate din luna ianuarie pana in luna iunie. Detalii »

Cum se uda legumele?

Cel tarziu cu doua ore dupa plantarea legumelor solul va fi udat usor cu apa pulverizata in cantitatede cca. 5 l/m2. Cantitatea de apa va fi marita saptamanal, la inceputul verii aceasta cantitate putand ajunge chiar pana la 30 l/m2. Detalii »

Cantitatea apei de irigare

Apa de irigare va putea fi eficienta numai in cantitatea si in doza corespunzatoare. Majoritatea plantelor necesita o cantitate de apa mai ridicata doar in perioada de dezvoltare, in restul cazurilor excesul de apa poate fi daunator. Detalii »

Cele 10 reguli elementare ale irigatiei

Cei care nu au puturi in gradina si sunt obligati sa stropeasca gazonul, rasadurile sau arbustii insetati cu apa din retea, sunt constienti si de cheltuielile ridicate. Din fericire, sunt multe persoane care cultiva gradina doar din placere, petrecand astfel timpul in aer liber. Daca pretul apei de 1 m3 este inmultit cu suprafata terenului si cu cantitatea de apa utilizata pe 1 m2 teren, poate fi calculat cu usurinta consumul de apa al unei gradini insetate. In cazul plantelor cultivate in clima Europei Centrale necesarul zilnic de apa pe suprafata de 1 m2 este de 10 l; in zilele de canicula aceasta cantitate poate fi chiar dublata. Detalii »