Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Plantele perene sunt usor de intretinut, dar trebuie totusi sa ne ingrijim de ele. Sarcinile dumneavoastra in gradina se impart in doua categorii: vegherea asupra sanatatii gradinii si imbunatatirea aspectului ei. Detalii »
Prin colectarea apei de ploaie, putem face economii serioase, dar nu este indiferenta modalitate prin care o facem. Sa vedem cateva solutii! Detalii »
Sa ne imaginam o gradina in care, varza, este planta ornamentala, in care, pe visin se catara mrejele de dovleac si, toate acestea, sunt scaldate in parfumul florilor de vita-de-vie. Iata cam cum ar putea arata o gradina ideala: Detalii »
Va prezentam cateva idei practice pentru cresterea mai rapida a plantelor din gradina odata cu venirea primaverii. Cu ajutorul lor puteti avea recolte mult mai sanatoase si mai timpurii. Detalii »
Pe cararile din gradina sau pe drumurile de folosinta comuna, se obisnuieste sa se presare sare. Prin aceasta procedura, se obtine efectul dorit dar, din pacate, sarea produce si moartea plantelor din vecinatate. Detalii »
La inceperea lucrarilor de renovare sau de constructie, proprietarul gradinii trebuie sa faca fata unor probleme cu adevarat stresante. Ce putem face, cum sa salvam ceea ce se poate salva? Detalii »
Mulciul are acelaşi rol ca şi pătura pentru pat: estetic şi practic. Dar la ce foloseste mulciul? Cum să îl folosim impotriva buruienilor? Iata cateva idei practice pentru proprietarii de grădini! Detalii »
Odata cu trecerea gerului, iesirea ghioceilor si aparitia branduselor, e cazul sa te apuci de treaba in gradina. Alege o zi in care vremea pare sa se fi imbunat si citeste sfaturile horticulturistului pentru lucrarile de intretinere specifice lunii martie. Pentru inceput trebuie sa stii ca taierea vitei de vie mai poate astepta cateva saptamani, dar taierea tufisurilor de coacaze si agrise nu sufera amanare. Detalii »
Noiembrie este luna în care agricultori finalizează lucrările de însămânţare pentru grânele de toamnă şi totul este gata de iernat. Dar, mai sunt o serie de lucrări care trebuie executate pentru asigurarea intrării în iarnă a viei, plantelor, legumelor, pomilor şi florilor noastre. Spor la treabă ! Detalii »
Cât încă este frumos afară şi temperaturile nu sunt scăzute, e cazul să te ocupi de pregătirea grădinii pentru iarnă. Recoltare, curăţarea pământului, îngrijirea pomilor, toate trebuie făcute înainte de lăsarea frigului pentru a te bucura de o recoltă sănătoasă în anul următor. Detalii »