No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Pe pagina principala

Vino la Expozitia Ideal Gardens!

Expozitia Ideal Gardens – eveniment dedicat sectorului verde public si privat isi schimba perioada de desfasurare, aceasta urmand sa fie 25 – 28 aprilie.

Stiri asemanatoare

Floarea cadavru

O floare mai înaltă decât un om, cu un miros de animal putred şi o culoare roşu închis pentru a imita carnea putredă, iată un scenariu potrivit pentru un film SF. Dar Floarea Cadavru, sau Amorphophallus titanum, este reală, fiind o plantă rară, unică, un adevărat fenomen. Detalii »

Plante Insectivore

Pentru a se hrăni plantele au nevoie de grăsimi, zaharide şi proteine. Primele două sunt uşor de extras din aer şi apă. Proteinele sunt extrase de majoritatea plantelor din sol, dar anumite soluri cum ar fi mlaştinile, mocirlele, zonele umese sunt extrem de sărace în nitrogen. Plantele care trăiesc în aceste zone s-au adaptat la aceste condiţii pentru a extrage nitrogen: îl preiau din proteinele animale. Aceste plante, ucid, digeră şi absorb nitrogenul din corpul insectelor. Sunt peste 450 de specii de plante carnivore. Detalii »

Vopsea naturală de oua

Nu mai da banii pe vopsele pentru ouă! Fa-o tu în mod natural folosindu-te de legume şi flori. Ţi se pare complicat? Nu e deloc. Se aplică un singur principiu: cu cât ţii ouăle mai mult în apa cu atât mai intensă va fi culoarea.Dacă doreşti, înainte de a vopsi ouăle, desenează cu un creion sau o bucată de ceară forme, cuvinte sau desene. Ceara nu va permite culorii să penetreze coaja, aşa că desenul va fi vizibil. Folosind un creion, desenează imagini pe ouă şi apoi vopseşte-le. Desenul făcut cu creionul va fi accentuat de culoarea aplicată pe ou. Detalii »

Aloe

Genul Aloe cuprinde peste 180 specii, unele cu trunchi mai mult sau mai puţin înalt, cu coroana ramificată, iar altele cu talie mică, cu frunzele dispuse în rozete. Frunzele de culoare verde-cenuşie sau verde-albăstruie, cu dungi mai deschise sau mai închise la culoare sunt liniare şi dinţate. Florile sunt galbene, roşii sau portocalii grupate în inflorescenţe de tip panicul. Detalii »

Asparagus

Genul Asparagus cuprinde plante cu aspect de tufă, cu tulpini mai mult sau mai puţin pendente, decorative prin numeroasele cladodii aciculare, verzi. Florile mici , de culoare albă nu au importanţă decorativă. Fructele sunt bace roşii sau violacee. Este originară din sudul Africii. Detalii »

Expoziţia de Orhidee din New York

Pentru ediţia din 2009 a Expoziţiei Orhideelor, Grădina Botanică din New York a creat o lume fantastică inspirată din design-ul modern brazilian. Orhideele vor cădea în cascade din candelabruri uriaşe, vor acoperi sculputuri inspirate din cubism, şi vor încadra tablouri în onoarea marelui designer de grădini, brazilianul Roberto Burle Max. Detalii »

Vestitorii primăveri: ghiocelul, laleaua, narcisa

"Ghiocel, clopotel/ Chiar de-i nea afara / Tu ne porti, pe la porti/ Zvon de primavara". Aşa se sfârşeşte o pozie pentru copiii. Şi are dreptate. Ghiocelul face parte din rândul celor mai curajoase flori. Aceastea înfruntă frigul şi înfloresc în februarie spre deliciul şi încântarea privitorilor. Află care sunt celelalte. Detalii »

Iasomia

Numele plantei este de origine araba. Este originara din Arabia, China, India. Iasomia este o planta agatatoare cultivata pentru frunzisul verde stralucitor si florile sale tubulare, parfumate la cele mai multe specii. Detalii »

Expozitia de azalee si camelii

Grădina botanică Anastasie Fătu ne invită să admirăm în luna februarie cea mai frumoasă colecţie de azalee şi camelii din Romania. Complexul de Sere, locul unde sunt amplasate plantele originare din China şi Japonia, este deschis publicului de marţi până duminică (exceptând miercuri) între orele 9 si 16. Detalii »

Floarea de piatră

Mulţi oameni confundă aceste frunze cu o tulpină îngroşată.Colecţionarii sunt atraşi de aspectul ciudat al plantei, de faţa exterioară pestriţă, cu forme ciudate. Nu creşte mai mult de câţiva centimetri în înălţime. Lithops, floarea de piatră , atât de diferită de tot ce ştim în materie de plante, pare venită din altă lume. Detalii »