No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Vino la Expozitia Ideal Gardens!

Expozitia Ideal Gardens – eveniment dedicat sectorului verde public si privat isi schimba perioada de desfasurare, aceasta urmand sa fie 25 – 28 aprilie.

Stiri asemanatoare

Cand renuntam la o planta?

Mărimea grădinii este fixă, dar plantele cresc. Unele plante pot ajuge la dimensiuni uriaşe, altele îmbătrânesc şi devin tot mai inestetice. Ce variante ai pentru a le întreţine? Detalii »

Avantajele plantelor de birou

Chiar si cateva fire de flori sunt suficiente pentru a face un birou sa para mai primitor. Plantele fac ca mediul inconjurator sa fie mai cald, mai prietenos, imbunatatesc calitatea locului de munca, ajuta formarea unui climat placut la locul de munca, avand un rol important in cresterea eficientei muncii. De ce este binefacator un loc de munca familiar? Detalii »

Protejează copacii de animalele sălbatice!

Probabil aţi dorit, la sfârşit de iarnă, să curăţaţi copacii tineri, însă aţi descoperit că cineva v-a luat-o înainte. Faptaşii sunt nimeni alţii decât iepurii de câmp. Aceste rozătoare nu doar rod trunchiul copacilor cu scoarţa subţire, ci se ating şi de crengile mai mici. Iepurii sălbatici nu sunt singurii care pot produce daune în livadă, ci şi căprioarele sau cerbii, aceştia din urmă frecându-se de trunchiul copacilor, cauzând astfel distrugerea lor. Detalii »

Plante de Crăciun

Nicăieri în Biblie nu este menţionat Crăciunului. Aşa că oamenii şi-au dat frâu liber imaginaţiei. O serie de tradiţii păgâne au fost importate în celebrarea Naşterii Domnului. Astăzi vom vorbi despre plantele asociate cu Crăciunul şi despre legendele care stau la baza lor. Detalii »

Cele mai otrăvitoare plante

Majoritatea plantelor conţin o anumită doză de toxine (ca şi alcaloizii) pentru apărare. Până la urmă altă şansă nu au! În timp, după o grămădă de încercari reuşite şi altele mai puţin oamenii şi-au dat seama care plante sunt otrăvitoare şi care nu. Astăzi am pregătit o listă cu cele mai letale 5 plante. Detalii »

Bucharest Food Festival - 1- 4 octombrie în Parcul Unirii

Muzica bună face mâncarea şi mai bună între 1 şi 4 octombrie în Parcul Unirii la Bucharest Food Festival. Evenimentul gastronomic – pe lângă atracţiile culinare, are şi momente artistice. Am invitat la eveniment cantăreţi foarte iubiţi de publicul de la noi. Detalii »

Cele mai frumoase 10 grădini

Citatul lui Alexandru Borza "studiind grădinile sătenilor le poţi cunoaşte firea şi trecutul" este valabil şi astăzi. Doar că, nu ne vom uita la grădinile sătenilor, ci la marile grădini din lumea în care trăim. Dacă ne vom opri puţin vom putea afla personalitatea, gustul, rafinamentul şi năzuinţele strămoşilor noştri. Vă propunem în continuare o listă, cu cele mai frumoase grădini din lume. Detalii »

Ştiaţi că?

În era devoniană a apărut un arbore care a schimbat faţa Terrei: Archaeopteris (a nu se confunda cu Archaeopterix-prima pasăre fosilă), un fel de hibrid între brad şi ferigă, al cărui trunchi avea 30 de metri înălţime şi un metru diametru? Detalii »

Ardeiul decorativ

Planta este mică (20-30 cm înălţime), tufoasă, cu frunze oval alungite, moi, de culoare verde. Florile albe, efemere, insignifiante din punct de vedere ornamental, sunt urmate de fructe rotunjite sau ascuţite, mai întâi verzi şi apoi roşii, galbene, albe, violete sau aproape negre. Detalii »

Tagetes: Frumoasele crăiţe

Genul Tagetes cuprinde peste 30 specii, toate anuale, cu înflorire abundentă şi miros caracteristic. Este originară din America de Sud. Se folosesc în spaţiile verzi pentru ronduri, rabate, grupuri, borduri alături de specii de aceeaşi talie şi colorit diferit. Soiurile înalte sunt folosite şi pentru flori tăiate. Detalii »