No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe pagina principala

Bonsai din ficus

Genul Ficus cuprinde nenumarate feluri de plante care de regula isi au originea la tropice. Datele despre numarul plantelor care fac parte din genul Ficus arata ca acesta se afla undeva intre 1000 si 2000.

Stiri asemanatoare

Cyclamen

Numele de cyclamen este de origine greacă (kyclos=cerc) făcând aluzie la forma sferică a tuberculului sau la cea spiralată pe care o capătă pedunculii floriferi după fecundarea florilor.Origine: Grecia, Siria , Cipru, Iran, Egipt, Tunisia. Creşte la poalele munţilor din toata zona bazinului mediteranean. În Europa, a fost adus întâi din Iran în seculul XVI, la Grădina Botanică a Reginei Elisabeta I a Angliei. Acest gen cuprinde peste 25 de specii. Detalii »

Hoya

I se mai spune si floarea de ceara datorita florilor albe ce par executate din ceara sau portelan. Aceasta floare poarta numele englezului Thomas Hoy. Este originara din China, India, Australia. Hoya este o planta cu tulpine lungi, flexibile, prevazute cu frunze opuse, coriacee, persistente si flori facute parca din ceara, grupate in umbela. Detalii »

Vriesia

Frunzele au vârfurile graţios curbate, textură fermă, cu dungi transversale brune. Ele sunt reunite în rozetă. Inflorescenţa foarte lungă (30 – 40 cm), dreaptă, însumează bracteile coriacee, colorate roşu strălucitor, la subsuoarele cărora sunt florile galbene. Detalii »

Hortensia

Genul hydrangea cuprinde mai multe specii de plante floricole întâlnite în parcuri şi grădini în locuri semiumbrite. Ele pot fi cultivate şi în sere, în ghivece cu înflorire în perioada de primăvară. Florile sunt originare din China şi Japonia. Numele îi provine din greacă (hydor= apă şi angeion = vas) În multe ţări este considerată o floare tradiţională pentru Paşte şi Ziua Mamei. Franţa este primul producător mondial de hortensia cu cele peste 7 milioane de ghivece produse anual. În România, este cultivată mai multi în oraşele Cluj, Bucureşti, Târgu-Mureş, Timişoara. Anual se produc câte 200.000- 300.000 exemplare. Detalii »

Aerul şi umiditatea aerului

Plante de orice fel au nevoie în permanenţă de aer proaspăt pentru susţinerea proceselor de respiraţie şi fotosinteză. Aerisirea camerelor în care sunt aşezate florile este o condiţie esenţială pentru desfăşurarea unei vieţi normale. Aerul stătut, uscat sau umed, este suportat greu de către plante. Detalii »

Primula

Genul Primula cuprinde peste 50 specii, unele cultivându-se în spaţii protejate, iar altele în grădini ca plante rustice. Sunt originare din Extremul Orient. Numele vine de la latinescul primus, ce înseamnă primul, o evocare a speciilor care au înflorirea primăvara foarte devreme. Detalii »

Cât de des trebuie udată planta?

Multe flori de cameră sunt distruse din dragoste excesivă manifestată prin administrarea peste măsură a apei. Supradozarea apei are aceleaşi efecte distrugătoare. Excesul de apă elimină oxigenul necesar rădăcinilor, iar acestea se asfixiază şi încep să putrezească. Se întâmplă aşa zisul fenomen de „umezeală blocată” care constituie una din principalele cauze ale pieirii plantelor de apartament. Detalii »

Zambila (Hyachinthus)

Numele de Hyachinthus provine din mitologia greacă hyakinthos (nestemată), aluzie la frumuseţea tânărului Hyachinthus. Este originar din Orientul European si regiunea mediteraneană. Iniţial zambilele au fost cultivate de vechii greci şi romani, fiind apreciată pentru mirosul puternic. Hyachintus orientalis a început să fie comercializată prin secolul XVII de Olandezi, care vindeau bulbii la preţuri exorbitante, făcând astfel ca zambila să fie o plantă rară deţinută doar de cei mai bogaţi colecţionari. Detalii »

Cala (Zantedeschia)

Genul poartă numele botanistului şi fiziologului italian Francesco Zantedeschi. Planta este originară din Africa de Sud. O legendă veche spune că atunci când Eva a părăsit Grădina Raiului, calele ieşeau din pământ din locul unde lacrimile ei de căinţă cădeau. Zantedeschia este o floare elegantă şi fină folosită în aranjamentele celor mai celebri disigneri. De altfel nu poţi deschide o revistă de modă fără să găseşti cel puţin o imagine a Zantedeschiei. Detalii »

Clivia - un frumos crin de camera

Numele vine de la Lady Charlotte Clive, ducesă de Northumberland şi guvernantă a reginei Victoria. Clivia este originară din Africa de Sud şi fost introdusă în Anglia în 1852. Este una din cele mai populare plante din categoria crinilor de cameră. Detalii »