No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe pagina principala

Bonsai din ficus

Genul Ficus cuprinde nenumarate feluri de plante care de regula isi au originea la tropice. Datele despre numarul plantelor care fac parte din genul Ficus arata ca acesta se afla undeva intre 1000 si 2000.

Stiri asemanatoare

Cycas - Frumosul palmier fals

Una dintre cele mai frumoase plante de apartament, cycasul se distinge prin eleganţa frunzelor asemănătoare celor de palmieri cu care plantă este confundată. Planta este originara din Asia de Sud Est, astfel ca cycasului i se mai spune sagotierul japonez. Cuvântul cycas vine din grecescul "koikas" care înseamnă "un fel de palmier" Detalii »

Sinningia

Genul Sinningia cuprinde peste 20 de specii de plante floricole erbacee decorative prin flori şi frunze. Este originară din America de Sud. Specia Gloxinia este una dintre cele mai intalnite plante de interior de la noi din tara. Apreciata pentru infatisarea ei delicata, multitudinea varietatii cromatice precum si a usurintei cu care se inmulteste gloxinia si-a castigat un binemeritat loc in casele noastre. Detalii »

Agave

Genul Agave cuprinde peste 300 de specii, dar puţine dintre ele sunt recomandate pentru cultura în apartamente deoarece ating dimensiuni foarte mari. Frunzele lor au culoarea cenuşie, verde sau verde-albăstrui, iar marginile şi vârfurile au spini. În locul de origine înfloresc la 10-15 ani, spicul floral depăşind 7 m înălţime. În condiţiile de la noi înfloresc mult mai târziu. După înflorire şi maturarea fructelor plantele mor dar produc mulţi lăstari care formează rădăcini şi astfel se înmulţesc. Planta este originară din Mexic. Detalii »

Maranta

Maranta este una dintre cele mai frumoase plante decorative prin frunze dar, din păcate, este puţin rezistentă la condiţiile de cameră. Ea este confundată, deseori, cu Calathea, de care se deosebeşte printr-o talie mai mică (rareori depăşeşte 25-30 cm) şi creşterea uşor târâtoare a lăstarilor. Detalii »

Salvia

Genul cuprinde peste 700 specii anuale, binale sau perene. Este originară din Brazilia. Se utilizează în spaţiile verzi pentru borduri, pete de culoare, ronduri, rabate, singură sau în combinaţii de constrast cu alte specii de aceeaşi talie. Detalii »

Leandrul

Face parte din genul Nerium. Acesta cuprinde peste 25 de specii arbustive cu frunzele înguste, pieloase, persistente şi florile scurt-pediculate dispuse in cime. Este originar din zona mediteranesană şi subtropicală din Asia şi Japonia. Leandrul este o planta arbustivă decorativă prin flori şi frunze. Are frunzele persistente, lucioase, liniare dispuse în verticile. Florile pot fi simple sau involte, de culoare roz, albă, roşie sau galbenă, apar în vârful lăstarilor şi sunt grupate în cime (tip de inflorescenţă în care axul principal poartă în vârf o singură floare ). Detalii »

Dalia

Genul Dalia cuprinde peste 15 specii perene erbacee sau semilemnificate, ramificate, fistuloase. Este originara din America centrala si de Nord. In 1872 o cutie cu radacini de dalie a fost trimisa din Mexic in Olanda. O singura planta a supravietuit calatoriei, si a facut niste flori splendide rosii. Europenii s-au indragostit de minunata planta, care acum este cultivata de mii de pasionati. Se foloseste in spatiile verzi pentru rabate, borduri, grupuri sau izolate pe peluze ca si flori taiate. Detalii »

Formele Bonsailor

Forma unui copac diferă atât de mult de la un exemplat la altul, încât uneori nu suntem siguri dacă un arbore este frumos sau urât. Există mii de forme foarte interesante pentru crescători. Nu este posibil să stabilim nişte reguli, fiindcă fiecare persoană are propriile gusturi. Se poate spune că forma ideală pentru Bonsai diferă în funcţie de continent. În Japonia se găsesc mai ales Bonsai puternici şi cu forme complicate. Europenii preferă Bonsai eleganţi şi uneori, foarte fragili. În Sua Bonsai pot avea peste 1 metru înălţime. Detalii »

Palmierii

În regiunile temperate palmierii sunt cultivaţi numai ca plante de interior. În timpul verii se scot afară unde servesc la decorarea balcoanelor, grădinilor şi parcurilor. Palmierii mai răspândiţi în cultură la noi provin îndeosebi din regiunile tropicale şi subtropicale. Cele mai bune rezultate le dau cei de provenienţă subtropicală deoarece suportă mai uşor condiţiile de viaţă din locuinţe Detalii »

Bonsai-i un hobby plăcut

De multe veacuri sunt crescuţi în China şi Japonia. Preoţii budişti au cultivat pentru prima oară aceste plante, care după câteva sute de ani au fost accesibile şi oamenilor de rând. Bonsai pot trăi secole fără a ajunge mai înalţi de 60-80 cm. Prin tăierea regulată a ramurilor şi crengilor şi prin scurtarea rădăcinii, creşterea în mărime este oprită. De asemenea, planta nu este hrănită abundent, creşterea fiind astfel încetinită. Detalii »