No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Agave

Genul Agave cuprinde peste 300 de specii, dar puţine dintre ele sunt recomandate pentru cultura în apartamente deoarece ating dimensiuni foarte mari. Frunzele lor au culoarea cenuşie, verde sau verde-albăstrui, iar marginile şi vârfurile au spini. În locul de origine înfloresc la 10-15 ani, spicul floral depăşind 7 m înălţime. În condiţiile de la noi înfloresc mult mai târziu. După înflorire şi maturarea fructelor plantele mor dar produc mulţi lăstari care formează rădăcini şi astfel se înmulţesc. Planta este originară din Mexic. Detalii »

Maranta

Maranta este una dintre cele mai frumoase plante decorative prin frunze dar, din păcate, este puţin rezistentă la condiţiile de cameră. Ea este confundată, deseori, cu Calathea, de care se deosebeşte printr-o talie mai mică (rareori depăşeşte 25-30 cm) şi creşterea uşor târâtoare a lăstarilor. Detalii »

Formele Bonsailor

Forma unui copac diferă atât de mult de la un exemplat la altul, încât uneori nu suntem siguri dacă un arbore este frumos sau urât. Există mii de forme foarte interesante pentru crescători. Nu este posibil să stabilim nişte reguli, fiindcă fiecare persoană are propriile gusturi. Se poate spune că forma ideală pentru Bonsai diferă în funcţie de continent. În Japonia se găsesc mai ales Bonsai puternici şi cu forme complicate. Europenii preferă Bonsai eleganţi şi uneori, foarte fragili. În Sua Bonsai pot avea peste 1 metru înălţime. Detalii »

Palmierii

În regiunile temperate palmierii sunt cultivaţi numai ca plante de interior. În timpul verii se scot afară unde servesc la decorarea balcoanelor, grădinilor şi parcurilor. Palmierii mai răspândiţi în cultură la noi provin îndeosebi din regiunile tropicale şi subtropicale. Cele mai bune rezultate le dau cei de provenienţă subtropicală deoarece suportă mai uşor condiţiile de viaţă din locuinţe Detalii »

Bonsai-i un hobby plăcut

De multe veacuri sunt crescuţi în China şi Japonia. Preoţii budişti au cultivat pentru prima oară aceste plante, care după câteva sute de ani au fost accesibile şi oamenilor de rând. Bonsai pot trăi secole fără a ajunge mai înalţi de 60-80 cm. Prin tăierea regulată a ramurilor şi crengilor şi prin scurtarea rădăcinii, creşterea în mărime este oprită. De asemenea, planta nu este hrănită abundent, creşterea fiind astfel încetinită. Detalii »

Vriesia

Frunzele au vârfurile graţios curbate, textură fermă, cu dungi transversale brune. Ele sunt reunite în rozetă. Inflorescenţa foarte lungă (30 – 40 cm), dreaptă, însumează bracteile coriacee, colorate roşu strălucitor, la subsuoarele cărora sunt florile galbene. Detalii »

Ficus

Genul Ficus, face parte din familia Moraceae şi cuprinde foarte multe specii lemnoase, cu aspect de arbori şi arbuşti, uneori agăţătoare. Frunzele au limbul întreg rareori divizat şi sunt dispuse altern. Origine: zonele tropicale ale Americii, Asiei, Africii şi Australiei. Detalii »

Yucca

Yucca intră în sortimentul plantelor de cameră în 1960. Se remarcă prin silueta particulară ce evocă palmierii. Trunchiul este nud, inelat, iar frunzişul este aşezat în unul sau două – trei buchete (rozete) terminale cu lungimea de 50 – 60 cm. Detalii »

Top 10 plante usor de crescut

Sa recunoastem. Nimic nu da mai mult farmec şi strălucire unei încăperi decât câteva flori bine alese. Mai jos urmează o listă cu 10 plante care oferă farmec unei încăperi şi mai ales sunt uşor de îngrijit. Una sigur se va potrivi şi in camera ta. Detalii »

Crotonul

Crotonul este o planta unică, fermecătoare prin coloritul frunzelor: verde inchis străbătut de nervuri de culoare galben, roz, roşu, galben. Detalii »