No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : buruieni



Cum sa plantezi arbori si arbusti?

Plantarea arborilor si arbustilor e un mod prin care se infrumuseteaza proprietatea, se obtine umbra si racoare in perioada verii si protectie impotriva vantului iarna. Sa nu mai punem la socoteala ca arborii si arbustii transforma CO2 pe care il producem cu atata spor in oxigen vital existentei noastre. Articolul urmator trateaza felul in care trebuie sa ne ocupam de arborii si arbustii nostri inainte si dupa plantare. Detalii »

Cum sa plantezi arbori si arbusti?

Cum sa ai o gradina de legume (II)

Vrei sa mananci legumele direct de la tine din gradina? Ai un spatiu pe care vrei sa-l transformi in gradina? Urmand sfaturile de mai jos iti vei transforma gradina intr-un aprozar. Detalii »

Cum sa ai o gradina de legume (II)

Cum se planteaza citricele in ghivece?

Un numar de citrice pot fi plantate cu succes in ghivece. Fortunella, cu fructele ei mici, este un soi traditional de citrice pentru ghiveci; clementinele (Citrus meyeri) si mandarinele sunt si ele niste plante minunate pentru a le pune in ghiveci. Detalii »

Cum se planteaza citricele in ghivece?

Ingrijirea plantelor vesnic verzi: lunile ianuarie-iunie

Plantele vesnic verzi ale gradinii ornamentale nu necesita lucrari de ingrijire mai ample decat foioasele sau plantele anuale. Este adevarat ca speciile sunt verzi si iarna, dar marea majoritate suporta bine si clima aspra din aceasta jumatate de an. In continuare enumeram lucrarile de intretinere a plantelor vesnic verzi pentru lunile ianuarie - iunie. Detalii »

Ingrijirea plantelor vesnic verzi: lunile ianuarie-iunie

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Alaturi de restul lucrarilor de gradinarit, in gradina de legume avem de lucru in fiecare zi, din primavara pana in toamna: insamantare si plantare, irigare, afanarea solului, fertilizare, plivitul buruienilor, protectia plantelor, recoltare. Urmeaza o scurta descriere a lucrarilor de gradinarit efectuate din luna ianuarie pana in luna iunie. Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Cultura plantelor in solar

Cresterea legumelor si a rasadurilor in solarii este atat de rapida, incat momentul recoltarii poate sa apara si cu doua saptamani mai devreme decat la plantele crescute in alte conditii. Avantajul solariilor fata de cel al rasadnitelor este faptul ca acoperisul din folie poate fi montat si mutat peste oricare strat de legume. Detalii »

Cultura plantelor in solar

Mazarea de gradina

Mazarea de gradina apartine familiei Leguminoase si este originara din zona meridionala sau Asia de Vest. Este cunoscuta din epoca bronzului si cultivata pe suprafete intinse de catre vechii egipteni si romani, dar scrierile o atesta abia in secolul al XIII-lea, atat in Europa, cat si in America. Aceasta leguma este foarte apreciata pentru continutul ridicat al glucidelor in boabele verzi (zaharuri solubile), proteinelor, hidratilor de carbon si prin cantitatea de saruri minerale si vitamine, astfel clasandu-se pe locul 10 intre legume. Detalii »

Mazarea de gradina

Dovlecelul

Dovlecelul (Cucurbita pepo) face parte din familia Cucurbitaceae, este originar din America Centrala si se numara printre cele mai vechi plante cunoscute in alimentatia omului. Fiindu-i descoperite calitatea antiscorbutica si capacitatea foarte buna de conservare, s-a raspandit repede in randul navigatorilor de cursa lunga. Se cultiva mult in Italia, Spania, Franta si Grecia, iar la noi in tara in special in jurul oraselor, unde este mai mult cerut pe piata. Detalii »

Dovlecelul

Iedera

Speciile si numeroasele sale varietati fac din iedera una dintre cele mai folosite plante agatatoare, pentru acoperirea suprafatelor fie verticale, fie orizontale. Detalii »

Iedera

Mazare - cerinte fata de mediu si sol

Denumirea latina de "pisum" a mazarei provine de la cuvantul grecesc "pisos" care se intalneste in scrierile eruditului grec Teofrast. Boabe marunte de mazare au fost descoperite cu ocazia sapaturilor arheologice in subteranele de la Aggatelek din Ungaria si in asezarile lacustre din Elvetia, Franta. Detalii »

Mazare - cerinte fata de mediu si sol