No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : legume



Despre marar (I)

Mararul este o planta ierboasa unica in sensul ca atat frunzele cat si semintele sunt folosite ca si condiment. Este un membru al familiei Umbelliferae, ai carei alti membri sunt chimenul, patrunjelul, anasonul. Detalii »

Despre marar (I)

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Termenul de busuioc provine din limba greaca insemnand "rege". Despre aceasta planta se spune ca a crescut pe locul unde Imparatii Constantin si Elena au descoperit Sfanta Cruce. Este considerat "regele mirodeniilor" de multi bucatari. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Busuiocul si utilizarile lui (I)

Busuiocul contine multi compusi chimici derivati, cunoscuti pentru actiunea benefica asupra sanatatii omului. Este vazut drept "regele ierburilor", iar in multe state asiatice este considerat o planta sfanta. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (I)

Telina (I)

Telina este cunoscuta pentru puternicul miros aromatic, pe care il da multor feluri de mancare. Este o planta bienala, originara din Europa, fiind cultivata in intreaga lume ca planta de gradina pentru frunze, tulpini, radacina si seminte. Detalii »

Telina (I)

Usturoiul si dubla utilizare a acestuia

Usturoiul este utilizat atat in scopuri medicinale cat si culinare. Aceasta minunata planta contine multe substante fito-nutritive care ajuta sanatatea, in special la combaterea afectiunilor arterelor coronariene si prevenirea infectiilor. Detalii »

Usturoiul si dubla utilizare a acestuia

Dovleacul

Dovleacul este incredibil de bogat in antioxidanti vitali si in vitamine. Aceasta modesta leguma din spatele curtii este foarte saraca in calorii si totusi o sursa buna de vitamina A. Detalii »

Dovleacul

Cartoful

Cartoful este o leguma de sezon rece ce concureaza cu graul si orzul ca si una dintre cele mai importante produse din dieta umana. Originar din Peru, cartoful a fost introdus in Europa in anul 1536 cand a fost adus de navigatori. A devenit repede cea mai consumata leguma. In sec. XXI un om mananca in medie aproximativ 33 kg de cartofi. Detalii »

Cartoful

Stroganoff de ciuperci

Iti era dor de bucataria italiana? Iata o reteta care sa iti aduca aminte de savoarea pastelor! Intr-un timp scurt vei putea prepara ceva delicios care va fi pe placul intregii familii. Detalii »

Stroganoff de ciuperci

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (II)

In articolul trecut am inceput sa prezentam cateva idei despre plantarea in ghivece. Cele mai eficiente grupulete de recipiente sunt cele care folosesc cel putin 3 plante, mergand pana la o multime. Ca si o regula de compozitie, un numar fara sot de elemente arata adesea mai bine decat un numar de elemente cu sot Detalii »

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (II)

Cum sa ai o gradina de legume (II)

Vrei sa mananci legumele direct de la tine din gradina? Ai un spatiu pe care vrei sa-l transformi in gradina? Urmand sfaturile de mai jos iti vei transforma gradina intr-un aprozar. Detalii »

Cum sa ai o gradina de legume (II)