No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Coriandrul

Ultima modificare: 2010-07-13 | Primul publicat: 2010-06-29
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Coriandrul
Coriandrul este o planta cu o sarcina dubla. Semintele sale sunt cunoscute ca si coriandru iar frunzele sunt cunoscute ca si cilantro, care este folosit in bucataria latina. Aceasta planta este perfecta pentru gradinile de interior si de bucatarie.

 

Cu gustul sau racoros si reconfortant, este lesne de inteles de ce cilantro este folosit in felurile de mancare ca si condiment de baza in bucataria latina. Daca ii permiteti lui cilantro sa ajunga la samanta, acestea se numesc coriandru. Aceasta mirodenie se poate gasi in magazinele specializate.

Se poate utiliza in sosuri bazate pe carne de vita si in supe. Pentru a elibera mai mult din aroma , prajiti semintele intr-o tigaie uscata si fierbinte pentru cateva minute pana cand puteti simti mirosul puternic . Semintele sunt macinate intr-un mojar sau intr-un macinator de ierburi inainte de folosire.

 

 

 

Frunze de coriandru
Frunze de coriandru

 

Cum creste coriandrul?


Coriandrul este usor de crescut in interior si exterior. Este o idee buna sa aveti doua plantari separate pentru a putea recolta frunzele si tulpinile pentru cilantro si sa lasati o portiune sa ajunga la samanta pentru coriandru. Coriandrul prefera un sol bogat si bine drenat. Se va face sul si va deveni amar daca este crescut la temperature de peste 20°C, deci plantati dupa ce inghetul a trecut ,dar bucurati-va de el pana cand incepe caldura. Poate fi crescut si in ghivece.

Coriandrul se va descurca bine daca il veti  muta afara din caldura verii, lungindu-i perioada de dinainte de-a ajunge la samanta. Coriandrul prefera soarele plin deci daca este crescut pe un pervaz, fiti sigur ca primeste cel putin 8 ore de lumina


Tu ce zici?