No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Udarea trandafirilor şi lianelor

Trandafirii trebuie udaţi mai ales în perioada care urmează după plantare. Primăvara, dacă timpul este secetos, se udă odată sau de 2 ori pe săptămână, iar în perioada de vară, de 2-3 ori pe lună. În perioadele lipsite de precipitaţii atmosferice şi în special în lunile iunie şi iulie până la 15-20 august, este indicat ca trandafirii să fie udaţi de 3-4 ori pe lună, administrându-se 4-5 litri de apă pentru fiecare plantă. Detalii »

Udarea trandafirilor şi lianelor

Agave

Genul Agave cuprinde peste 300 de specii, dar puţine dintre ele sunt recomandate pentru cultura în apartamente deoarece ating dimensiuni foarte mari. Frunzele lor au culoarea cenuşie, verde sau verde-albăstrui, iar marginile şi vârfurile au spini. În locul de origine înfloresc la 10-15 ani, spicul floral depăşind 7 m înălţime. În condiţiile de la noi înfloresc mult mai târziu. După înflorire şi maturarea fructelor plantele mor dar produc mulţi lăstari care formează rădăcini şi astfel se înmulţesc. Planta este originară din Mexic. Detalii »

Agave

Lucrări horticole pentru luna august

Nu mai ştii ce trebuie să faci în grădină în luna lui gustar? În continuare îţi vom prezenta câteva dintre cele mai importante lucrări din grădina de legume, din livada cu pomi, din plantaţia de viţă de vie şi din grădina cu flori. Detalii »

Lucrări horticole pentru luna august

Maranta

Maranta este una dintre cele mai frumoase plante decorative prin frunze dar, din păcate, este puţin rezistentă la condiţiile de cameră. Ea este confundată, deseori, cu Calathea, de care se deosebeşte printr-o talie mai mică (rareori depăşeşte 25-30 cm) şi creşterea uşor târâtoare a lăstarilor. Detalii »

Maranta

Cele mai frumoase 10 grădini

Citatul lui Alexandru Borza "studiind grădinile sătenilor le poţi cunoaşte firea şi trecutul" este valabil şi astăzi. Doar că, nu ne vom uita la grădinile sătenilor, ci la marile grădini din lumea în care trăim. Dacă ne vom opri puţin vom putea afla personalitatea, gustul, rafinamentul şi năzuinţele strămoşilor noştri. Vă propunem în continuare o listă, cu cele mai frumoase grădini din lume. Detalii »

Cele mai frumoase 10 grădini

Bolile Tomatelor

Roşiile sunt cele mai populare legume, cu toate ca sunt printre cele mai atacate de boli, dăunători şi viroze. Netratate insa, aceste boli pot fi fatale pentru plant. Este deosebit de important ca bolile tomatelor sa fie depistate devreme, inainte de a se transmite si celorlalte planturi. In continuare vom prezenta cele mai frecvente 5 boli la tomate, modul de a le detecta precum si tactici de combatere. Detalii »

Bolile Tomatelor

Tăierea gardurilor vii

Gardurile vii sunt folosite atât în scop decorativ cât şi utilitar. Decorativ se realizează sub formă de garduri vii joase pe partere, sub formă de broderii, compartimentând diferite puncte de interes din parcuri, mărginind aleile, marcând spaţiile pentru bănci. În scop utilitar se contituie ca plantaţii de centură, de împrejmuire, înlocuind construcţiile din piatră, fier, beton, cărămidă sau lemn. Detalii »

Tăierea gardurilor vii

Salvia

Genul cuprinde peste 700 specii anuale, binale sau perene. Este originară din Brazilia. Se utilizează în spaţiile verzi pentru borduri, pete de culoare, ronduri, rabate, singură sau în combinaţii de constrast cu alte specii de aceeaşi talie. Detalii »

Salvia

Caisul

Caisul este o specie foarte apreciată pentru fructele savuroase şi parfumate, ultilizate în consumul proaspăt sau la prepararea de compot, gem, dulceaţă, suc, nectar, caisată, lichioruri. Cultura caisului este dificilă, deoarece este o specie pretenţioasă la climă şi sol, în plus este efectuat de o boala incomplet cunoscută, pieirea prematură. Detalii »

Caisul

Leandrul

Face parte din genul Nerium. Acesta cuprinde peste 25 de specii arbustive cu frunzele înguste, pieloase, persistente şi florile scurt-pediculate dispuse in cime. Este originar din zona mediteranesană şi subtropicală din Asia şi Japonia. Leandrul este o planta arbustivă decorativă prin flori şi frunze. Are frunzele persistente, lucioase, liniare dispuse în verticile. Florile pot fi simple sau involte, de culoare roz, albă, roşie sau galbenă, apar în vârful lăstarilor şi sunt grupate în cime (tip de inflorescenţă în care axul principal poartă în vârf o singură floare ). Detalii »

Leandrul