No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : varzaBrassica rapa var. Rosularis

Cunoscuta de asemenea sub denumirea de varza plata, Tat Soi sau "rozete pak choi", Brassica rapa var. Rosularis are frunze foarte groase, de un verde inchis, lucioase, aranjate intr-o rozeta cu cercuri regulate, concentrice, existand varietati taratoare si verticale. Detalii »

Brassica rapa var. Rosularis

Varza cu omleta si branza de capra

Varza cu omleta si branza de capra e un mic dejun delicios si hranitor. Varza este o leguma sanatoasa si saraca in grasimi si calorii. Detalii »

Varza cu omleta si branza de capra

Varza rosie si pere cu friptura de porc

Varza dulce-acrisoara se combina excelent cu carnea de porc si perele zemoase in aceasta reteta de inspiratie germana  Detalii »

Varza rosie si pere cu friptura de porc

Varza - Brassica oleracea (I) - Despre proprietatile verzei

Varza comuna este o planta de gradina de forma rotunda, bienala sau perena, putand ajunge la dimensiunea de 2,5 m la maturitate, avand frunze verzi, tulpina groasa si flori  compuse din 4 petale. Capatana verzei apare vara tarziu, ea rezultand din mugurul terminal extrem de largit. Detalii »

Varza - Brassica oleracea (I) - Despre proprietatile verzei

Varza - Brassica oleracea (II) - Despre utilizarea verzei

Din punct de vedere terapeutic, verietatile de varza rosie si alba sunt aproape identice in continutul de diferite vitamine si minerale si sunt folosite in aceleasi remedii. Detalii »

Varza - Brassica oleracea (II) - Despre utilizarea verzei

Ghidul ierburilor

Calendula si limba-mielului adauga culoare gradinii de ierburi pe parcursul verii. Ambele sunt plante anuale, dar odata ce sunt plantate in gradina vor imprastia singure seminte, astfel ca le veti vedea an de an. Detalii »

Ghidul ierburilor

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Gradinaritul este o activitate minunata pentru copii. Ii scoate in aer liber prin munca aproape de natura si ii invata ciclurile naturii. Cere rabdare si furnizeaza recompense generoase pentru o munca bine facuta. Multe teme distractive pot fi aplicate in gradina unui copil pentru ca acesta sa savureze aceasta activitate. Detalii »

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Despre varza

Varza este una dintre cele mai vechi legume consumate de catre om. Originara din bazinul marii mediterane, era pentru alchimisti materia prima a alimentelor. Cato cel Batran a laudat virtutile varzei spunand ca "varza intrece orice alta leguma" Detalii »

Despre varza

Varza de Bruxelles (II)

Varza de Bruxelles este o leguma de iarna, infloreste pe vreme rece si in conditii de inghet usor. Plantele bine crescute ajung la 90 cm inaltime. Seamana cu varza comuna numai ca este foarte mica in jur de 5-6 cm in diametru. Detalii »

Varza de Bruxelles (II)

Varza de Bruxelles (I)

Varza de Bruxelles consta in niste muguri mici si frunzosi care seamana cu varza in miniatura. Mugurii sunt foarte bogati in proteine, fibra dietara, vitamine, minerale si antioxidanti care fac minuni si te scapa de multe probleme de sanatate. Detalii »

Varza de Bruxelles (I)