No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Buchete si aranjamente pentru o casa de poveste de Craciun

De Craciun, Floria.ro iti propune sa duci magia sarbatorilor si a naturii in decoratiunile pentru casa, cu noua colectie de buchete si aranjamente care combina delicatetea florilor cu crengute de brad si piese decorative festive de iarna.

Stiri asemanatoare

Lămâiului de apartament

Lămâiul creşte în apartament sub formă arbustivă sau ca pom cu trunchi mic, de 20-30 cm, cu coroana destul de deasă, formată din ramuri lungi şi flexibile, purtătoare de spini în tinereţe. Lămâiul cultivat în apartament înfloreşte aproape tot timpul anului , dacă are condiţii optime, găsindu-se pe plantă la un moment dat flori, fructe în creştere şi fructe mature. Această eşalonare a fructuficării este foarte avantajoasă oentru proprietar, deoarece se pot asigura fructe proaspete tot timpul anului. Detalii »

Begonia

Numele plantei vine de la Michel Begon, guvernator în Santo Domingo şi protector al botaniştilor, el însuşi un pasionat de cunoaşterea plantelor. Descoperitorul şi creatorul genului Begonia a fost însă francezul Charles Plumier, călugăr şi botanist călător. Planta este originară din America centrală, America de Sud, India şi Indonezia. Detalii »

Muşcata

Muscata este o planta cunoscuta si raspandita. Ea se cultiva atat pentru decorul interioarelor, ferestrelor, cat si al gradinilor pe perioada de vara. Datorita foliajului frumos, a infloririi continue si sustinute, este o floare populara, mult indragita si cultivata. Numele genului vine de la cuvantul grecesc pelargos - barza, si face aluzie la forma fructului care aminteste de ciocul berzei. Genul cuprinde peste 30 de specii. Este originara din Africa de Sud, iar in Europa se cultiva de la sfarsitul sec 18. Detalii »

Iris

Numele vine de la zeita greaca Iris simbolul curcubeului, diversitatea culorilor florilor explicand aceasta alegere.  In 1987 pentru suma de 49 mil $, se vinde pictura „Irises” de Vincent Van Gogh, a patra cea mai scumpa pictura din lume. Genul Iris cuprinde 170 de specii cu rizomi sau cu bulbi. Detalii »

Narcisa

Narcisa este vazuta in diferite moduri. Daca in vest narcisa este simbolul egocentrismului si a vanitatii, in China floarea este simbolul bogatiei si al norocului. Pentru ca infloreste in preajma Anului Nou Chinezesc a devenit si simbolul acestuia. De aceea se spune ca daca narcisa ta infloreste in seara de An Nou, sanatatea, norocul te vor insoti tot anului. In filmul Big Fish, Edward Bloom planteaza in fata ferestrei iubitei sale un camp de narcise, doar pentru a-i cuceri inima. Detalii »

Camellia Japonica

Camelia poartă numele iezuitului austriac Georg Kamel care a vizitat China şi Japonia. El a remarcat frumuseţea arbuştilor plini de flori de la poalele pădurilor montane. Este originară din Japonia, China, Coreea. În Europa a fost adusă în secolul XVIII. Aici se cultivă în special în seră pentru obţinerea de plante destinate ornamentării interioarelor, teraselor, balcoanelor. Camellia poate fi întâlnită şi în grădinile din ţările europene dar numai în regiunile cu ierni blânde (Belgia, Olanda, Anglia, Franţa) Detalii »

Bougainvillea

Arbustul a primit numele amiralului Louis de Bougainvillea, cel care le-a descoperit in 1768 în Brazilia. Astfel arbustul a devenit una dintre cele mai frumoase, spectaculoase şi populare plante tropicale. Bougainvillea aparţine familiei Nyctaginaceae şi are aproximativ 18 specii de arbuşti şi alte plante căţărătoare. Detalii »

Arborii şi arbuştii ce înfloresc cel mai frumos

Arborii şi arbuştii sunt printre cele mai mari investiţii pe care le poate face un grădinar. Răsplata apare primăvara când înfloresc şi crează o imagine de vis. Pe măsură ce anotimpurile trec şi arborii şi arbuştii se schimbă ajungând la capătul ciclului toamna târziu când şi ultima frunză ruginie a căzut. În continuare vom prezenta câţiva dintre cei mai frumoşi arbori şi arbuşti Detalii »

Sfaturi pentru creşterea unei grădini de legume organice

Bucură-te de legumele proaspete, sănătoase şi mai ales organice produse de grădina ta. Întâi şi întâi asigură-te că ai cele mai bune condiţii de creştere pentru plante. Pentru majoritatea legumelor aceasta înseamnă mult soare (cel puţin 6 ore de soare direct pe zi). Dacă aveţi un sol slab, suplimentaţi cu ingrăşământ organic (compost) Detalii »