Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
Multi oameni au crescut cu rosii rotunde de culoare rosie dar, acum ca le cultivi singur, nu exista nici un motiv sa te limitezi la atat. Joaca-te cu forma lor atat cat poti insa nu uita sa-ti pastrezi si cateva traditionale de rezerva.
Distreaza-te cu rosiile si cultiva-le intr-o multime de culori si forme, de la rosiile cherry, la cele cu forma sferica pentru feliat si cele sub forma de crenvursti pentru sosul italian de tomate. Daca decizi sa incerci soiuri noi in fiecare anotimp, intotdeauna este o idee buna sa cultivi cateva de rezerva, din soiurile deja incercate, despre care stii ca le merge bine in zona ta.
Tomate
Cum se coc rosiile?
Rosiile se coc incepand de la partea de jos pana la varf sau "umeri", acolo unde fructul este fixat pe tulpina.Sunt gata pentru a fi culese atunci cand sunt colorate uniform, lucioase,grele si pielea cruda neteda. Odata ce planta produce fructe voluminoase, este cel mai bine sa intrerupi udatul pentru a o ajuta sa concentreze coacerea. Daca multe dintre tomate par sa se coaca odata, culege cateva cu o zi sau doua inainte de a fi rosii complet, apoi du-le inauntru pentru a-si termina coacerea in casa.
O rosie pe zi
Bucura-te de rosiile proaspete in fiecare zi. Stropeste-le fin cu ulei picant de masline extra-virgin, presara un pic de sare de mare, piper proaspat macinat, si garniseste cu verdeturi tocate, proaspete pentru o preparare usoara. Oricine stie ca busuiocul verde este sufletul pereche al rosiei, dar pentru un efect minunat, foloseste ramurele din ambele varietati, purpuriu si verde.
Daca iubesti sosul de rosii, dar acum este prea fierbinte pentru a intentiona sa il pregatesti, pune rosiile intr-o punga cu fermoar in congelator. Apoi, intr-o zi rece de toamna sau iarna, iti poti inmiresma bucataria cu oala mare plina de sos care fierbe la foc mic. Cand tomatele sunt dezghezate, pielitele aluneca cu usurinta. Desi textura lor nu este asemanatoare cu aceea a fructelor proaspete, robustetea si aroma lor intensa iti va aduce inapoi cele mai placute amintiri din vara
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!