No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Ghidul condimentelor I

Ultima modificare: 2009-11-23 | Primul publicat: 2009-11-23
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ghidul condimentelor I
Vrei să dai o aromă deosebită mâncării dar fără a folosi grăsimi, sare, zahăr sau conservanţi? Foloseşte plante şi condimente care schimbă culoarea mâncării, textura, gustul şi îi dau o aromă senzaţională.

1. Busuiocul

busuioc
Frunze de busuioc

În lume există multe tipuri de busuioc dar soiul cel mai bun pentru gătit e cel cu frunze mici de culoare verde deschis. Busuiocul face parte din aceeaşi categorie cu menta cu menţiunea că primul are o aromă mai dulceagă.

La ce poţi folosi busuiocul? Dacă găteşti mâncăruri cu specific italian e necesar să ai la îndemână busuioc. Fie că găteşti paste sau pui, mâncarea va primi o aromă deosebită. De asemenea îl poţi folosi şi când găteşti peşte sau scoici.

 

 

2. Frunza de dafin

dafin sau laur
Frunze de dafin

De obicei dafinul se comercializază atunci când e uscat. Are o aromă puternică, asemănătoare scorţişoarei şi cuişoarelor. E bine de ştiut că o singură frunză degajă o aromă intensă, aşa că nu e bine să abuzaţi.

De obicei frunza de dafin se lasă un clocot şi apoi se scoate din mâncare. Dafinul se foloseşte la: mâncare de fasole, mâncăruri cu tomate, supe şi sosuri.

 

 

 

3. Seminţele de chimen

seminte uscate de chimen
Seminte de chimen

Acestea adaugă o aromă asemănătoare alunelor. Seminţele maronii le întâlneşti în special în pâinea de secară.

Seminţele de chimen se mai folosesc atunci când găteşti legume precum varză, morcovi, cartofi, gulie sau dovlăcei.

 

 

 

 

 

4. Pătrunjel

patrunjel frunze
Frunze de patrunjel

Binecunoscutul pătrunjel dă o aromă aparte supei dar şi fripturii. Cel mai bun gust îl are când e proaspăt.

Pătrunjelul se foloseşte mai ales în bucătăria franceză, în prepararea mâncărurilor din peşte şi scoici, preparate din carne de găină şi curcan, legume şi salate.

 

 

 

 

5. Praful de chili

chili praf
Praf de chili

Un amestec de praf de ardei iute, oregano şi alte condimente, chili este specific Asiei.

Se foloseşte la mâncarea de chili, preparate cu fasole sau fripturi, orez şi chiftele.

 


Tu ce zici?