Ce soiuri de trandafiri se pot cultiva la umbra?
Trandafirul este o planta ce prefera foarte mult soare.
Citeste tot raspunsul »
![]() |
Frunze de busuioc |
În lume există multe tipuri de busuioc dar soiul cel mai bun pentru gătit e cel cu frunze mici de culoare verde deschis. Busuiocul face parte din aceeaşi categorie cu menta cu menţiunea că primul are o aromă mai dulceagă.
La ce poţi folosi busuiocul? Dacă găteşti mâncăruri cu specific italian e necesar să ai la îndemână busuioc. Fie că găteşti paste sau pui, mâncarea va primi o aromă deosebită. De asemenea îl poţi folosi şi când găteşti peşte sau scoici.
![]() |
Frunze de dafin |
De obicei dafinul se comercializază atunci când e uscat. Are o aromă puternică, asemănătoare scorţişoarei şi cuişoarelor. E bine de ştiut că o singură frunză degajă o aromă intensă, aşa că nu e bine să abuzaţi.
De obicei frunza de dafin se lasă un clocot şi apoi se scoate din mâncare. Dafinul se foloseşte la: mâncare de fasole, mâncăruri cu tomate, supe şi sosuri.
![]() |
Seminte de chimen |
Acestea adaugă o aromă asemănătoare alunelor. Seminţele maronii le întâlneşti în special în pâinea de secară.
Seminţele de chimen se mai folosesc atunci când găteşti legume precum varză, morcovi, cartofi, gulie sau dovlăcei.
![]() |
Frunze de patrunjel |
Binecunoscutul pătrunjel dă o aromă aparte supei dar şi fripturii. Cel mai bun gust îl are când e proaspăt.
Pătrunjelul se foloseşte mai ales în bucătăria franceză, în prepararea mâncărurilor din peşte şi scoici, preparate din carne de găină şi curcan, legume şi salate.
![]() |
Praf de chili |
Un amestec de praf de ardei iute, oregano şi alte condimente, chili este specific Asiei.
Se foloseşte la mâncarea de chili, preparate cu fasole sau fripturi, orez şi chiftele.