Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Gustul unei legume crescută în casă poate fi întrecut doar de o leguma crescută şi îngrijită de tine. În aproape toate cazurile gustul şi textura unei legume crescuta în casă întrece de departe orice produs din comerţ. Creşterea legumelor este o activitate plăcută, un pretext în plus de a petrece timp la soare.
Nu vă speriaţi! Grădinăritul nu este o activitate grea. În curând veţi observa că un soi de pasiune pune stăpânire pe voi : plăcerea de a crea, de a creşte.
1. Alegerea spatiului necesar.
Nu ai nevoie de un spatiu prea mare pentru o gradina de legume. Cu toate acestea sunt trei lucruri elementare de care ai nevoie:
soare (alege un loc cu cel putin 6 ore de soare pe zi)
apa (cu cat o gradina este asezata langa sursa de apa, cu atât îţi va fi mai uşor)
sol fertil
În prima faza nu te extinde prea mult. O bucată mica de pământ bine lucrată face mai mult decât ari întregi nepliviţi şi neîngrijiţi.
2.Ce legume vrei să creşti?
Este tentant să creşti o varietate largă de legume. Pentru început însă foloseşte următoarea tactică : alege legumele pe care ţi le place cel mai mult. Din lista aceasta alegele pe cele mai uşor de crescut şi productive. De exemplu: roşiile, salata, ridichile, ceapa, mazarea.
După ce ai ales legumele, va trebui să te hotărăşti ce sortimente vei planta. Este recomandat să alegi două sau trei sortimente, aşa vei fi asigurata dacă una nu se dezvoltă cum ar trebui. Următorul an , plantează soiul cel mai bun, şi testează încă unul.
Fii atentă la descrierea plantei.Alege una rezistentă la boli şi dăunători.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!