No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Prima ta grădină de legume

: | Primul publicat: 2009-02-03
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Prima ta grădină de legume
Gustul unei legume crescută în casă poate fi întrecut doar de o leguma crescută şi îngrijită de tine. În aproape toate cazurile gustul şi textura unei legume crescuta în casă întrece de departe orice produs din comerţ. Creşterea legumelor este o activitate plăcută, un pretext în plus de a petrece timp la soare. Nu vă speriaţi! Grădinăritul nu este o activitate grea. În curând veţi observa că un soi de pasiune pune stăpânire pe voi : plăcerea de a crea, de a creşte.

1. Alegerea spatiului necesar.


Nu ai nevoie de un spatiu prea mare pentru o gradina de legume. Cu toate acestea sunt trei lucruri elementare de care ai nevoie:

  • soare (alege un loc cu cel putin 6 ore de soare pe zi)
  • apa (cu cat o gradina este asezata langa sursa de apa, cu atât îţi va fi mai uşor)
  • sol fertil

În prima faza nu te extinde prea mult. O bucată mica de pământ bine lucrată face mai mult decât ari întregi nepliviţi şi neîngrijiţi.

 

2.Ce legume vrei să creşti?

 

Este tentant să creşti o varietate largă de legume. Pentru început însă foloseşte următoarea tactică : alege legumele pe care ţi le place cel mai mult. Din lista aceasta alegele pe cele mai uşor de crescut şi productive. De exemplu: roşiile, salata, ridichile, ceapa, mazarea.

După ce ai ales legumele, va trebui să te hotărăşti ce sortimente vei planta. Este recomandat să alegi două sau trei sortimente, aşa vei fi asigurata dacă una nu se dezvoltă cum ar trebui. Următorul an , plantează soiul cel mai bun, şi testează încă unul.

Fii atentă la descrierea plantei.Alege una rezistentă la boli şi dăunători.

 

Prima ta grădină de legume
ridichi

Prima ta grădină de legume
ceapa


Tu ce zici?