No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Busuiocul- Regele plantelor medicinale

Ultima modificare: 2011-05-31 | Primul publicat: 2010-03-24
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Busuiocul- Regele plantelor medicinale
Cu un nume regal (vine din grecescul basilikos-rege) busuiocul era in trecut subiectul speculatiilor, al legendelor si al venerarii. In India era considerata o iarba sacra inchinata zeilor Visnu si Krisna. In batranul continent era folosit ba pentru tratarea epilepsiei, isteriei, in uz intern si chiar in ceremonii funerare. Era refuzat categoric de unii „specialisti” pe motiv ca naste scorpioni in creier. In Africa busuiocul facea parte din retete de tonice generale folosite contra racelilor, tusei si chiar muscaturilor de sarpe.

 

Se utilizeaza frunze si varfurile florale. Recoltarea se face inainte de inflorire.

 

Cum se utilizeaza busuiocul?

 

Ceai de busuioc: se fierb 2 linguri de busuioc intr-un litru de apa. Se lasa la infuzat 10 minute.

 

Ce efect are busuiocul?

 

1. Imbunatateste digestia

Ceaiurile de busuioc sunt remediul perfect impotriva unor mici neplaceri precum flatulenta, arsuri la stomac, dureri de cap de origine digestiva. Se recomanda 2 cesti pe zi dupa mesele principale. Planta combate de asemenea starile de greata. In cazurile de voma se prepara o infuzie mai concentrata (1 mana de busuioc la 1 litru de apa). Se poate folosi si impotriva raului de transport

 

2. Are o actiune calmanta asupra sistemului nervos.

Se recomanda 2 cesti pe zi timp de 10 zile. Aceasta dieta face minuni impotriva migrenelor de origine nervoasa si creste rezistenta organismului la stres si obiseala. Daca doriti sa aveti un somn linistit va recomandam o ceasca de ceai de busuioc inainte de culcare. Se pare ca are un efect pozitiv si in cazul starilor depresive.

 

3. Favorizeaza alaptarea

Pentru stimularea lactatiei se recomanda consumarea dupa fiecare masa a unei cesti cu infuzie de busuioc.

 

4. Pentru uz extern impotriva aftelor

Se foloseste un decoct concentrat de busuioc (se fierb 2 maini de busuioc la un litru de apa timp de 15 minute). Se imbiba un betisor de vata in acest decoct si apoi se unge locul sensibil.

 

 

busuioc

 


Tu ce zici?