No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cartofi cu branza la cuptor

Ultima modificare: 2010-06-19 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cartofi cu branza la cuptor
Nu stii ce reteta sa mai incerci? Uite una care iti va placea in mod sigur! Se ia traditionalul cartof, se asociaza cu branza si se baga la cuptor. Rezultatul e delicios!


Ingrediente

 

  • 900 gr cartofi rosii
  • 3 sau 4 catei de usturoi tocati
  • 1 si 1/2 lingurita de cimbru proaspat sau 1/2 lingurita de cimbru uscat, zdrobit
  • 1/4 cana de unt
  • 1 cana de lapte batut
  • 100 gr branza Fontina, rasa (1 ceasca)
  • 100 gr parmezan, ras (1 ceasca)
  • 1/3 ceasca de branza cu mucegai maruntita
  • 1/2 cana panko (paine faramitata)
  • 1/4  lingurita de condimente uscate italienesti
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel verde (optional)

 

cartofi cu branza
Sugestie de servire



Mod de preparare


Incalzeste cuptorul la 200 de grade si unge cu grasime un vas  termorezistent de 2 litri, patrat. Curata cartofii si taie-i in bucati de 2.5 cm. Fierbe cartofii in apa cu sare timp de 12-15 minute, dupa care scurge apa de pe ei.

In vasul termorezistent amesteca usturoiul si cimbrul in unt la foc mediu timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga bucatile de cartofi. Se amesteca 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper negru cu laptele batut si se adauga peste cartofi. Amesteca branza fontina cu jumatate din parmezan si branza cu mucegai, dupa care se pune in vasul termorezistent.

Intr-un bol mic amesteca parmezanul ramas cu panko, cu condimentele italienesti cu cu ulei si se pune peste cartofi. Se lasa in cuptor 20 minute sau pana cand partea de sus este galbuie. Adauga patrunjel proaspat taiat inainte de a servi. (8-10 portii).

 

 


Tu ce zici?