No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Crocosmia

Ultima modificare: 2010-11-08 | Primul publicat: 2010-11-08
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Crocosmia
Crocosmia sunt flori foarte cautate si deosebit de frumoase. Sunt originare din Africa de Sud si apartin familiei Iridaceae. Crocosmia este usor de cultivat, in sezon putand creste pana la 60-120 cm, iar florile in forma tubulara sunt in general rosii, galbene, galben-portocalii si portocalii patate, inflorind din iulie pana in octombrie.

Crocosmia creste bine intr-o gradina de flori sau in ghivece pe terase sau platforme. Sunt plante perene.

 

Crocosmia - inmultire


Desi se vorbeste adesea despre bulbi referitor la aceste plante, crocosmia se inmulteste de fapt din tuberobulbi. Este indicat sa ii plantati toamna, pentru a inflori primavara urmatoare.

Plantele crocosmia pot fi obtinute si din seminte. Plantati-le in tavite la 6,4 mm adancime, in pamant special. Rasadurile pot fi transplantate afara primavara tarziu. Dupa 3-4 ani, toamna, dezgropati si separati tuberobulbii, replantandu-i; lasati-le mai mult spatiu pentru ca plantele sa creasca mai mari si mai frumoase in anul urmator.

 

Cultivarea crocosmiei


Crocosmia sunt usor de cultivat. Ele se dezvolta cel mai bine la soare. Plantati-le in gradina intr-o zona cu sol bogat si afanat, iar in situatia in care pamantul este prea intarit sau nu se usuca bine, adaugati o cantitate generoasa de nisip. Plantati tuberobulbii la 10-12 cm adancime, la distante de 10 cm, udand in timpul plantarii doar daca solul este uscat. Metineti solul umed, dar nu ud si adaugati ingrasamant doar daca solul este prea sarac. Plantele vor creste pana la 60-120 cm inaltime si vor produce flori toata vara.

 

flori de crocosmia
Flori de Crocosmia

 

 

Daca doriti sa cultivati crocosmia in ghivece, alegeti unele mari, cu gauri pentru drenaj. Asigurati-va ca sunt bine irigate si folositi ingrasamant pentru a obtine rezultate mai bune.

Dupa ce plantele se ofilesc toamna, le puteti taia si dezgropate din pamant. In regiunile reci, este indicat sa le acoperiti cu un strat gros de compost ca sa nu inghete tuberobulbii. Alternativ, ii puteti dezgropa si pastra pana in primavara pentru replantare.


Tu ce zici?