Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Genul Ficus cuprinde nenumarate feluri de plante care de regula isi au originea la tropice. Datele despre numarul plantelor care fac parte din genul Ficus arata ca acesta se afla undeva intre 1000 si 2000.
Aloe vera este originara din Africa de Est si Sud, dar in prezent creste extensiv in salbaticie in zonele tropicale ale lumii, fiind intensiv cultivata pentru a fi folosita in medicina.Detalii »
In istorie, utilizarile extractului aloe vera provin din timpurile antice, cand era folosit ca lotiune de piele in Orientul Mijlociu. De exemplu, regina egipteana Cleopatra se spune ca si-ar fi intretinut frumusetea in urma folosirii repetate a cremei cu aloe pe o perioada indelungata.Detalii »
Muscata se gaseste intr-o gama larga de forme, marimi, arome si culori. Depinzand de specii sau de soiuri, aceste plante pot avea miros de mar sau de scortisoara, trandafiri, menta, lamai, nucsoara, ananas, lamai verzi, portocale sau nuca de cocos. Muscata este originara din Africa de Sud si poate atinge o inaltime de la 30 cm la 1 m.Detalii »
Pe parcursul istoriei, indragostitii si-au oferit flori unul altuia, ca si semn al dorului, al devotamentului si al dragostei. Limbajul si simbolistica florilor au evoluat pe parcursul anilor. Atunci cand oferi o floare gandeste-te cat de speciala este acea floare pentru celalalt si mai ales ce mesaj transmite. Foloseste ghidul nostru explicativ pentru a intelege ce mesaj transmite fiecare floare. Detalii »
Credeai ca bananierul este folosit strict pentru fructele sale? Ei bine, afla ca nu. Mai jos ai o lista cu plante potrivite pentru a da un aspect tropical gradinii si mai ales zonei din jurul piscinei tale. Asa ca, spor la treaba! Detalii »
Orhideea Odontoglossum si-a primit acest nume de la botanistul Karl Sigismund Kunth. Este un gen cu aproximativ 100 de specii de orhidee. Numele stiintific provine de la grecescul "odon"=dinte si "glosa"=limba datorita celor doua noduri asemanantoare cu dintii de la baza labelului. Orhideei Odontoglossum si tipurilor similare li se mai spune si orhideea fluturelui. Detalii »
Orhideele Disa sunt originare din Africa de Sud si in ciuda climatului fierbinte de acasa sunt orhidee care cresc la temperaturi scazute. Asta deoarece sunt originare din zonele de mare altitudine din varfurile muntilor si de pe coastele montane ierboase. Cresc in jurul defileelor, cascadelor si a izvoarelor. Orhideei i-a fost dat numele de Disa de catre botanistul suedez Carl Peter Thunberg, in cinstea unei eroine locale. Detalii »
Planta insectivora drosera exista intr-o varietate mare de forme in toata lumea, numele popular al acestor plante fascinante fiind Roua cerului. In mod curent, exista 130 de specii disponibile cu nevoi diferite de crestere. Detalii »
Originara din Africa Scadoxus este unul dintre cei mai cultivati bulbi ornamentali. Se intalnesc pe o mare varietate de forme de relief, de la campie pana la padurea montana, de la marginea padurilor pana la campiile pline cu iarba verde, fiind adesea intalnite in zonele umbrite de copaci, pe malurile raurilor. Detalii »
O zicala veche gradinareasca spune ca mult mai des mor plantele datorita udarii prea abundente decat din lipsa de apa. Prin urmare, sa nu udam ghivecele in nestire, ci sa fim atenti la momentele in care plantele au nevoie reala de apa. Detalii »