No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe pagina principala

Bonsai din ficus

Genul Ficus cuprinde nenumarate feluri de plante care de regula isi au originea la tropice. Datele despre numarul plantelor care fac parte din genul Ficus arata ca acesta se afla undeva intre 1000 si 2000.

Stiri asemanatoare

Plante si prejudecati

De multe ori intalnesc plante cu denumiri atat de ciudate incat decid sa nu ajunga niciodata in gradina mea. S-a intamplat sa ma sperie si dimensiunea din faza matura a unei plante. Oare am gresit? Detalii »

Cum pregatim florile din ghiveci pentru iarna?

Cele mai frumoase poboabe ale parcurilor, spatiilor verzi dintre blocuri, terase, gradini, de primavara pana toamna tarziu sunt florile din ghivece, butoiase si diverse alte vase. Cum le pastram peste iarna? Detalii »

Cum udam plantele?

Soiurile de plante cu frunze mai subtiri, precum ardeiul sau, dintre plantele ornamentale de vara, fuchsia, suporta mai greu lipsa apei. Nevoia de apa a plantelor ornamentale, si nu numai, depinde de mai multi factori. Atat soiul cat si elementele caracteristice lui, ca, de pilda, specificul locului sau durata de viata a plantei, influenteaza necesarul de umiditate. Detalii »

Feriga corn de cerb - Platycerium superbum

Platycerium superbum sau Feriga Corn de Cerb, aşa cum este cunoscută popular, este o plantă ce creşte la înălţime, în mediul său natural. Este întâlnită adeseori pe trunchiul copacilor din păduri tropicale. Rareori poate fi găsită printre stânci, în zone din nordul Australiei precum şi înn Noua Guinee. Platycerium Superbum este o planta epifita (n.r: trăieşte pe trunchiul altei plante însă, spre deosebire de plantele-parazit, această ferigă foloseşte altă plantă drept sprijin) şi are nevoie de o atmosferă umedă şi de o temperatură situată între 20-22 grade Celsius. Detalii »

Planta urechelniţă - Sempervivum tectorium

Planta Urechelniţă (Sempervivum tectorium) nu are rădăcini foarte lungi, astfel că e o plantă potrivită pentru grădinile stâncoase sau pentru ghivece, trăind chiar şi pe pereţi. Înainte de sezonul de înmulţire, încercaţi divizarea tulpinii urechelniţei! Este un proces simplu şi sigur, uşor de făcut chiar şi de începători. Detalii »

Creasta cocoşului

Creasta cocoşului este recunoscută în India şi Indonesia pentru calităţile sale nutritive. Potenţialul plantei este evidenţiat de Martin Price din Florida care spune: Creasta cocoşului creşte ca o buruiană fără a avea nevoie de toată ingrijirea de care alte legume au nevoie. În fiecare loc în care am încercat să o cultivăm a crescut fără nici o problemă. Nu am avut problemă cu bolile sau cu insecte. Detalii »

Plante de Crăciun

Nicăieri în Biblie nu este menţionat Crăciunului. Aşa că oamenii şi-au dat frâu liber imaginaţiei. O serie de tradiţii păgâne au fost importate în celebrarea Naşterii Domnului. Astăzi vom vorbi despre plantele asociate cu Crăciunul şi despre legendele care stau la baza lor. Detalii »

Alstroemeria - Crinul Incaş

Legenda spune că pentru aş salva iubitul de la o molima devastatoare o fata si-a dat inima pentru floarea necesară infuziei salvatoare. Din picurii de sânge care au cazut pe pământ nişte flori deosebite au răsărit. Aveau mai multe petale şi fiecare petală era parcă brodată cu picuri de sânge. Detalii »

Crizantema - Floarea de aur

Cu câteva mii de ani în urmă crizantema stăpânea grădinile din China, pentru că era deopotrivă floare şi hrană.Inflorescenţele înfrumuseţau interioarele, iar frunzele şi tulpinile ajungeau în bucătării, unde serveau la pregătirea unor mâncăruri foarte apreciate. Detalii »

Cordyline

Genul Cordyline cuprinde specii ce se deosebesc mult ca aspect şi cerinţe dat fiind originea lor foarte diferită. Dintre caracterele comune se remarcă rădăcinile albe, adesea cu umflături, tulpina rizomatoasă subterană din care cresc lăstari de la baza plantei. Cordyline vine din grecescul "kordyle" ce înseamnă măciucă. Planta este originară din Australia, Noua Zeelandă, Madagascar, Brazilia. Detalii »