No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Nemtisorul

Familie ranunculaceae din care face parte si nemtisorul cuprinde plante inalte si aspectuoase, atat anuale cat si perene. Delphinium este originar din Europa unde creste salbatic in luminisurile padurilor. Spicele (inflorescente de tip racem) superbe se prezinta in tonuri de albastru asemanatoare bijuteriilor, lavanda si alb stralucitor de diamant, unele cu pete centrale intunecate. Detalii »

Lunaria - planta banilor

Lunaria este denumita si ”Planta Banilor”, deoarece tecile in care se afla semintele (silicvele) sunt asemanatoare monezilor, fiind prezente obisnuite in gradinile caselor si in straturile de flori. Culoarea semintelor din pastai se va schimba din verde in maro auriu, iar dupa ce silicvele si tulpinile au devenit maronii-aurii si uscate, pot fi folosite in aranjamente florale. Detalii »

Ipheion uniflorum

Originara din Argentina si Uruguay, aceasta floare dezvolta, primavara devreme, frunze asemanatoare cu iarba si flori solitare sub forma de stea pe tulpini inalte de 15 cm. Fiecare bulb produce mai multe tulpini cu flori parfumate. Detalii »

Floarea scoica

Floarea-scoica iese in evidenta prin faptul ca produce de la mijlocul verii pana toamna spicuri de flori aspectuoase . Florile inmiresmate, albe, mici cu o semnificatie ornamentala redusa, sunt incastrate in calicii mari, verzi, aspectuoase, avand forma de cupa. Detalii »

Iarba grasa

Iarba grasa este o planta anuala care creste incet cu o raspandire de pana la 60 cm, cu frunze verzi, ovale si groase lungi de la 1,5 la 7,5 cm si tulpini groase, carnoase si roscate. Iarba grasa are flori galbene, neaspectuoase. Detalii »

Eringium yuccifolium

Eryngium yuccifolium (numita si ”radacina sarpelui”) este o planta originara din Missouri. Apare in paduri stancoase, preerii si luminisuri de-a lungul statului, fiind o planta obisnuita preeriei. Detalii »

Brassica rapa var. Rosularis

Cunoscuta de asemenea sub denumirea de varza plata, Tat Soi sau "rozete pak choi", Brassica rapa var. Rosularis are frunze foarte groase, de un verde inchis, lucioase, aranjate intr-o rozeta cu cercuri regulate, concentrice, existand varietati taratoare si verticale. Detalii »

Cuphea hyssopifolia

Originara din Mexic si Guatemala, cuphea hyssopifolia este un subarbust tropical, inalt de 30-60 cm, rotund si cu ramuri dense. Produce flori ciudate, mici, in forma de trompeta cu sase petale de culoarea levanticii si calicii verzi. Detalii »

Dichondra argentea

Dichondra argentea este o planta perena, vesnic verde, cataratoare originara din regiunile desertice din vestul Texasului, New Mexico, sud-estul Arizonei si nordul Mexicului. Detalii »

Despre vasc

Vascul este o planta semiparazita ce creste pe tulpina si crengile unor arbori si arbusti. Tulpinile pot atinge intre 30 si 100 cm lungime, iar fructul vascului este o boaba de culoare alba sau galbena. Vascul este asociat cu legendele despre pace, bunavointa si fertilitate. Detalii »