No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Zacusca de ardei iute

Ultima modificare: 2010-09-01 | Primul publicat: 2010-08-31
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Zacusca de ardei iute
Zacusca de ardei dulce si iute, este o reteta folosita pentru a condimenta orice, de la hot-dog la varza alba. Se prepara in mod traditional cu varza taiata, insa in reteta prezentata aici se folosesc rosiile verzi ca baza, un produs pe care gradinarii il au din abundenta in perioada de dinainte de primul inghet.

Puteti recurge la metodele traditionale de conservare, dar instructiunile de mai jos se adreseaza celor mai lenesi care pregatesc doar cantitati mici de muraturi.

 

De ce aveti nevoie:


  • Robot de bucatarie
  • Cratita de marime medie
  • Borcan de sticla de 680 g
  • 1 ceapa de marime medie
  • 3-5 rosii verzi
  • Ardei iuti proaspeti ( mai ales rosii)
  • Sare dupa gust
  • 1 lingura de usturoi tocat (3-4 catei)
  • 1 lingurita de seminte de mustar
  • 1/2 lingurita de sofran
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 cana de zahar
  • 1 cana de otet

 

 

Ardei iuti
Ardei iuti

 

Mod de prepare:


1. Spalati borcanele de sticla in masina de spalat vase pentru a le steriliza

2. Tocati ceapa foarte marunt. Unii prefera sa o taie manual, altii folosesc robotul de bucatarie.

3. Curatati si taiati rosiile verzi. Maruntiti fin o parte din rosii in robotul de bucatarie.

4. Taiati ardeii iuti in jumatate, pe lungime, pentru a indeparta semintele si vinisoarele. Taiati ardeii in jumatati sau sferturi, inainte de a-i marunti cu robotul de bucatarie. Taiati suficienti pentru o obtine o cana de ardei.

5. Amestecati ceapa, usturoiul, semintele de mustar, sofranul, semintele de telina si uleiul de masline in cratita. Caliti-le putini. Adaugati rosiile, ardeii, zaharul si otetul.

6. Lasati-le pe foc pentru 10-15 minute, pana ajung la punctul de fierbere.

7. Turnati amestecul in borcan. Daca este nevoie, adaugati o cantitate mica de otet pentru a umple borcanul. Infiletati borcanul si lasati-l sa se raceasca putin inainte de a-l depozita in frigider.

 

Sfaturi si precautii


  • Pentru cele mai bune rezultate, folositi un soi de ceapa dulce.
  • Folositi mai multe soiuri de ardei iute; amestecul arata mai bine daca folositi cu precadere ardei rosu.
  • Pentru a obtine un preparat mai dulce, sau daca ardeii sunt putin amarui, puteti adauga mai mult zahar.
  • Aveti grija sa nu atingeti interiorul ardeiului sau folositi manusi de plastic pentru protectie.
  • Nu duceti mana la ochi sau la nas imediat dupa manevrarea ardeiului iute.

 

 

 


Tu ce zici?