No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe pagina principala

Soiuri de gutui (II)

Articolul ”Soiuri de gutui (I)” prezintă câteva soiuri de gutui cultivate in țara noastră. Cititi urmarea articolului pentru a afla informații și despre alte soiuri ale acestui pom fructifer.

Stiri asemanatoare

Cum sa ai grija de pomii fructiferi pe parcursul anotimpurilor?

Pomii fructiferi vrajesc gradina casei cum putine plante o fac. Primavara, ramurile goale din timpul iernii devin baghete magice care infloresc iar mai apoi,vara, ramurile se umplu de fructe delicioase. Detalii »

Ce lucrari se aplica pomilor fructiferi?

In tabelul de mai jos am sintetizat lucrarile ce se aplica pomilor, impreuna cu perioadele lor de executie. Am semnalat momentul optim, precum si lunile acelea in care se pot executa lucrarile, dar nu cu cele mai bune rezultate. In legatură cu datele optime exista numeroase teorii si pareri. Perioadele semnalate sunt doar repere de orientare pentru executarea lucrarilor. Detalii »

Primul ajutor dat pomilor fructiferi

Un rol important in capacitatea de aparare al pomilor il au conditiile de plantare (lumina, temperatura, sol, substante minerale). Plantele care se pot dezvolta in conditii optime de viata sunt mai rezistente la boli si daunatori. Totusi daca apare vreo boala, trebuie sa o recunoastem ca sa stim cu ce avem de lucru. In cele ce urmeaza prezentam pe scurt daunatorii cei mai importanti si masurile luate imotriva lor. Detalii »

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Pomii cultivati in ghivece sau butoiase au un trecut indelungat. Acest obicei era la moda in special la familiile de vita nobila sau la burghezii bogati. Cu putina indemanare si rabdare oricine se poate bucura de culesul roadelor proaspete. Si aceasta nu e tot! Primavara, in timpul infloririi, aromele divine si privelistea minunata a micilor pomi in floare ne vor incanta privirea si simturile. Detalii »

Ingrijirea lamailor

Oamenii tind sa asocieze lamaile cu imaginile mediteraniene, insorite, fascinante ale teraselor toscane marginite de lamai in ghivece. Insa originea reala a citricelor, mai ales a speciei Citrus limon, ramane un mister. Detalii »

Transportul si plantarea citricelor

In articolul precedent am vorbit despre cum alegem viitoarea noastra planta citrica. Astazi rezolvam o alta problema: cum transportam in siguranta planta in viitoarea locuinta si ce masuri sa luam pentru a o obisnui cu noul mediu? Detalii »

Cum alegem plantele citrice?

Plantele citrice sunt crescute, la noi, mai ales in ghivece mai mari sau mai mici. Cea mai buna perioada de dezvoltare este primavara, din martie pana in iunie. Atunci se pot observa atat inflorirea cat si formarea fructelor, si de obicei nu sunt probleme de clima. Daca iernatul a fost adecvat, planta creste sanatoasa pana toamna. Detalii »

Pomi fructiferi se micsoreaza

Fructele din productia proprie sunt mai aproape de inimile noastre, dar totodata, pulverizarea cu insecticid este periculoasa pentru sanatatea noastra. Dar exista o solutie pentru aceasta problema! Detalii »

Sfaturi pentru gradinari dornici - Lectia numarul 1

Acest articol a fost inspirat de un vecin, care a ajuns, acum, la a doua luna de la tunderea a 60 de pomi fructiferi, cu o eficienta atat de mare, incat nu a ramas, practic, nici o ramura de peste 2 ani pe pom. Detalii »

Sfaturi despre taierea pomilor pentru agricultorii entuziasti - Lectia numarul 2

Diferitele specii de pomi sunt taiate in moduri diferite. Piersicii au nevoie de cea mai intensa taiere, ei pot pieri cu usurinta, dar pot sa se si usuce dupa o perioada de 4-5 ani. Detalii »